Brolį nužudęs Prienų rajono gyventojas siunčiamas už grotų | kl.lt

BROLĮ NUŽUDĘS PRIENŲ RAJONO GYVENTOJAS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

  • 0

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį itin žiauriai savo brolį nužudžiusiam Prienų rajono gyventojui skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė teismas, 2016 metų gruodžio 1 dieną tuomet dar nepilnametis nuteistasis tarpusavio konflikto metu tyčia pargriovė savo brolį ant sunkumų kilnojimo suoliuko ir ant grindų, prispaudė jį savo kūnu, o kaire ranka – kaklą, tyčia sudavė broliui mažiausiai šešiolika smūgių sportinio svarmens rankena į galvą. Po to jis mažiausiai tris kartus peiliu smogė nukentėjusiajam į kaklą, kairę ranką ir krūtinę.

Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Vaikinas savo kaltę pripažino visiškai. Jis teigė, kad brolis grįžo namo neblaivus ir toliau vienas vartojo alkoholį, vėliau pradėjo kabinėtis ir spardyti neseniai operuotą kaltinamojo koją, tai ir išprovokavo mirtiną konfliktą.

Teisme apklausti liudytojai teisiamąjį apibūdino kaip ramaus būdo, nuoširdų, jautrų ir paslaugų, o nužudytąjį – mėgstantį išgerti, konfliktišką, agresyvų, nuolat skriaudusį brolį, neretai smurtavusį ir prieš motiną.

Skirdamas bausmę teismas įvertino tai, kad nusikaltimas padarytas dėl fizinės ir psichinės prievartos, o veikos padarymui įtakos turėjo ir provokuojantis nukentėjusiojo elgesys. Be to, teismas atsižvelgė į teismo medicinos ekspertų išvadą, kad teisiamasis nusikaltimo padarymo metu nors ir nebuvo afekto būsenos, tačiau galėjo ne visiškai suvokti savo veiksmus. Visa tai pripažinta kaltinamojo atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis.

Teismas padarė išvadą, kad teisiamajam skirtina mažesnė nei numatyta vidutinė laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti nepilnamečių pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS