Didžiausios Lietuvos istorijoje hašišo kontrabandos organizatorius kalės 14 metų | kl.lt

DIDŽIAUSIOS LIETUVOS ISTORIJOJE HAŠIŠO KONTRABANDOS ORGANIZATORIUS KALĖS 14 METŲ

  • 4

Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti laisvės atėmimo bausmes narkotikus iš Ispanijos gabenusiems lietuviams.

Organizuotų grupių nariams skirtos 12–14 metų laisvės atėmimo bausmės.

Aukščiausiasis Teismas pranešė išnagrinėjęs keturių nuteistųjų ir vieno nuteistojo gynėjo kasacinius skundus šioje baudžiamojoje byloje ir juos atmetė kaip nepagrįstus.

Bylos duomenimis, Darius Bironas, Donaldas Petronis, Ramūnas Pakutka, Rimantas Taraškevičius ir Žilvinas Nakrošis 2012 ir 2013 metais neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir gabeno jas kontrabanda.

Kontrabandos organizatoriui R.Pakutkai teismas yra skyręs 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Iš Ispanijos į Rusiją tranzitu per Lietuvą ir Lenkiją buvo atgabenta 391,5 ir 725,8 kilogramai kanapių dervos.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, remdamiesi MKT atliekamo tyrimo metu surinkta informacija, 2012 metų spalio 2 dieną Medininkų kelio poste sustabdė iš Lietuvos į Baltarusiją važiuojantį krovininį automobilį.

Vilkiką patikrinę mobiliąją rentgeno kontrolės sistema, jo puspriekabėje pareigūnai po legaliai gabentų persikų kroviniu pastebėjo įrengtas slėptuves, kuriose buvo sudėtos įtartinos pakuotės. Padėti atidaryti slėptuvę buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai su specialiąja įranga. Atidarius slėptuvę, iš jos buvo ištraukta beveik 400 kilogramų į briketus supakuoto hašišo.

Tuomet vieną didžiausių Lietuvoje narkotikų kontrabandos siuntų muitinės pareigūnai sulaikė 2013 metų gegužės 12 dieną Lavoriškių kelio poste. Iš Lietuvos į Baltarusiją greitai gendančius vaisius ir daržoves vežusiame vilkike rasta ypač įmantri, pneumatiniais įrenginiais valdoma slėptuvė, kurioje pareigūnai aptiko 725 kilogramus hašišo.

GALERIJA

  • Didžiausios Lietuvos istorijoje hašišo kontrabandos organizatorius kalės 14 metų
Muitinės kriminalinė tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Ar porą kg vežti ar porą tonų bausmė ta pati, taip kad jei jau vežti tai tik tonomis.....

S

Tik tiek? Juokiasi turbut nuteistieji uz pilvu susieme."padirbejo teismai is peties"

...

Ech, nepavyko kai jų teisėjai buvo sulaikyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS