Kabelių užkardos ruože sulaikyti trys kontrabandininkai | kl.lt

KABELIŲ UŽKARDOS RUOŽE SULAIKYTI TRYS KONTRABANDININKAI

  • 0

Savaitgalį darbo netrūko Kabelių užkardos pasieniečiams, Varėnos rajone gaudžiusiems kontrabandinių cigarečių gabentojus.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko daugiau kaip 6 tūkst. pakelių rūkalų, sulaikyti ir trys nešikai.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai ties Varėnos rajono Ašašninkų kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis. Turėta informacijos, kad šiame ruože gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – 300 metrų.

Pasieniečiams pavyko su įkalčiais sučiupti vieną asmenį, kuris ant pečių nešė keturis polietileno plėvele apvyniotus ryšulius. Jo bendrininkui pavyko pasprukti.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra gerai dėl ankstesnės panašios veiklos pasieniečiams žinomas 20 metų Alytaus gyventojas. Įvykio vietoje rastuose ryšuliuose rasti 3500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dar du kontrabandinių cigarečių nešikai Kabelių užkardos pasieniečiams sekmadienį įkliuvo ties Varėnos rajono Daržinėlių kaimu, vos už 100 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Paaiškėjo, kad šie vietiniai gyventojai, 35-erių ir 47-erių, gabeno 7 polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Juose buvo 3100 pakelių cigarečių „Premier“ ir „Korona Super Slims“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Visiems trims kontrabandininkams dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.

Šiai trijulei taip pat teks administracine tvarka atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.

Kontrabandininkai po apklausų paleisti ir turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą. Nelegaliai gabentos cigaretės saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Kabelių užkardos ruože sulaikyti trys kontrabandininkai
  • Kabelių užkardos ruože sulaikyti trys kontrabandininkai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS