Kontrabandą baltarusis vežė iranietiško automobilio slėptuvėse | kl.lt

KONTRABANDĄ BALTARUSIS VEŽĖ IRANIETIŠKO AUTOMOBILIO SLĖPTUVĖSE

  • 1

Šumsko punkte pasieniečiai ir muitininkai sulaikė į Lietuvą vykusį baltarusį, automobilio "Samand LX" slėptuvėse gabenusį nelegalių rūkalų už daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Dabar užsieniečiui gresia tūkstantinė bauda bei iranietiško retos markės automobilio konfiskavimas.

Ketvirtadienį Kenos punkte dirbusiems pasieniečiams bei muitininkams kilo įtarimų, kad per Šumsko punktą iš Baltarusijos į Lietuvą vykusiu automobiliu ,,Samand LX” gali būti gabenamos neteisėtos prekės. Automobilį Baltarusijos numeriais vairavo 45 metų šios šalies pilietis. Jis deklaravo nieko draudžiamo negabenąs.

Nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad ,,Samand LX” yra įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti. Po galiniu bamperiu ir slenksčiuose buvo 2360 pakelių cigarečių “Minsk Capital” ir “NZ” su Baltarusijos banderolėmis. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Automobilis ir cigaretės perduoti muitinės pareigūnams, kurie baltarusiui dėl kontrabandos pradėjo administracinę teiseną. Užsieniečiui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų bei automobilio ,,Samand LX” konfiskavimas.                             

Prieš mėnesį Šumsko punkte dirbę pasieniečiai panašiai demaskavo kitą Baltarusijos pilietį, kontrabandines cigaretes gabenusį perdarytame automobilio "Mercedes-Benz S320”  akumuliatoriuje, sumontuotame dvigubame dugne ir įrengtose specialiose ertmėse.  Tąkart užsienietis į Lietuvą bandė įvežti 2470 pakelių baltarusiškų rūkalų.

GALERIJA

  • Kontrabandą baltarusis vežė iranietiško automobilio slėptuvėse
  • Kontrabandą baltarusis vežė iranietiško automobilio slėptuvėse
  • Kontrabandą baltarusis vežė iranietiško automobilio slėptuvėse
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Blinda

Gal laikas butu pranesti "batkai", kad jo "saziningieji" pilieciai velka i Lietuva kontrabanda? Kaip cia gaunasi, tokioje "aprupintoje" salyje, a "batka"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS