Kontrabandinius rūkalus lenkai į Lietuvą gabeno iš Rusijos | kl.lt

KONTRABANDINIUS RŪKALUS LENKAI Į LIETUVĄ GABENO IŠ RUSIJOS

  • 0

Kybartų punkte įkliuvo du vienas paskui kitą iš Kaliningrado srities važiavę lenkai, kurie vairuotų automobilių „VW Passat“ slėptuvėse į Lietuvą gabeno kontrabandinius rūkalus.

Trečiadienį paryčiais VSAT Pagėgių rinktinės Kybartų punkte dirbantys pasieniečiai bei Kauno teritorinės muitinės pareigūnai įprasta tvarka tikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities vienas paskui kitą važiavusius automobilius „VW Passat“ lenkiškais numeriais.

Mašinas vairavę 22  ir 32 metų Lenkijos  piliečiai pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonių dokumentus. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad užsieniečiai nieko draudžiamo negabena.

Automobiliai pareigūnams pasirodė įtartini, todėl pasieniečiai ir muitininkai „VW Passat“ nusprendė patikrinti detaliai. Tokio modelio ne pirmos jaunystės mašinas mėgsta smulkieji kontrabandininkai, transporto priemonių konstrukcijų ypatumus bei įvairias gamyklines ertmes išnaudojantys pigesniems rūkalams slėpti. Paaiškėjo, kad taip elgėsi ir abu lenkai.

32-ejų vyro vairuotame automobilyje pareigūnai aptiko 450 pakelių cigarečių „Golden Gate“ be akcizo ženklų. 22-ejų užsienietis slėptuvėse gabeno 500 pakelių tokių pat cigarečių be akcizo ženklų.

Dėl kontrabandos gabenimo  Kauno teritorinės muitinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jiems perduoti Lenkijos piliečiai ir jų automobiliai.

GALERIJA

  • Kontrabandinius rūkalus lenkai į Lietuvą gabeno iš Rusijos
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS