Kybartuose su kontrabanda sulaikytas Rusijos pilietis | kl.lt

KYBARTUOSE SU KONTRABANDA SULAIKYTAS RUSIJOS PILIETIS

  • 0

Kybartuose su kontrabanda sulaikytas Rusijos pilietis, užpernai įkliuvęs Lietuvoje likviduojant nelegalių rūkalų sandėlį.

Ketvirtadienio popietę Kybartų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė iš Karaliaučiaus įvažiavusį Rusijos piliečio vairuojamą krovininį vilkiką.

Patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, jos tento palaikymo lentose muitininkai aptiko baltarusiškų cigarečių kontrabandą, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT)

Automobilio vairuotojas V. K. kartą jau buvo sulaikytas MKT pareigūnų, kai šie 2017 metų vasarą Vilniaus rajone aptiko nelegalių cigarečių sandėlį.

Ketvirtadienį apie 14 val. į Kybartų kelio postą iš Karaliaučiaus srities krovininiu vilkiku „Volvo“ atvažiavo Rusijos pilietis V. K.

Muitinės pareigūnams vairuotojas deklaravo ketinantis tranzitu per Lietuvą į Rusijos Sankt-Peterburgo sritį vežti 7 tonų metalinių skardinių krovinį.

Tačiau mašiną apžiūrėję Kauno teritorinės muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į storesnes nei įprasta automobilio ir jo priekabos tento palaikymo lentas.

Patikrinus „Volvo“ rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad minėtose lentose įrengtos slėptuvės, kuriose rasta daugiau nei 4 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Fest“ kontrabandos.

Bendra cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – beveik 13 tūkst. eurų.

MKT Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. V. K. buvo sulaikytas dviem paroms, penktadienį Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu vyriškis suimtas 2 mėnesiams.

Ikiteisminio tyrimo metu jau paaiškėjo, kad vilkiko vairuotojas kartą jau buvo įkliuvęs Lietuvos pareigūnams dėl nelegalių cigarečių. Tai nutiko 2017 metų liepos 24 dieną, kai muitinės kriminalistai

Vilniaus rajono Vaidotų gyvenvietėje aptiko nelegalių cigarečių sandėlį. Tuomet buvo sulaikyti trys ten cigaretes iš vilkiko krovę asmenys: du Lietuvos ir vienas Rusijos piliečiai.

Dar vienas nelegalių rūkalų sandėlis aptiktas kitą dieną – patikrinus vieno iš sulaikytųjų Lietuvos piliečių nuomotą požeminį garažą. Iš viso pareigūnai tuomet per dvi dienas sulaikė apie 120 tūkst. eurų vertės cigarečių. Didesnė jų dalis buvo slėpta į Karaliaučiaus sritį vežtose makaronų dėžėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS