Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta | kl.lt

MUITININKŲ AKYSE SUPLEŠKĖJO DIDŽIAUSIA ŠALIES ISTORIJOJE NARKOTIKŲ SIUNTA

  • 1

Muitinė trečiadienį sunaikino vieną didžiausių šalies istorijoje sulaikytų narkotikų siuntų – daugiau kaip 656 kilogramus hašišo. Pasak muitinės, preliminari tokio kiekio narkotikų vertė juodojoje rinkoje gali siekti apie 6,7 mln. eurų. Tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta narkotikų kontrabandos siunta.

Narkotikų siuntą buvo sudeginta Šiaulių rajone esančios bendrovės pavojingų atliekų deginimo įrenginyje, pranešė muitinė. Daugiau kaip 2 valandas trukusį narkotinių medžiagų deginimą prižiūrėjo muitinės pareigūnų sudaryta komisija.

Hašišo siunta buvo sulaikyta šių metų gegužės 12-osios naktį kelyje Kaunas – Marijampolė – Suvalkai, kai muitinės pareigūnai sustabdė patikrinti iš Lenkijos į Lietuvą atvykusį krovininį vilkiką. Mašinos vairuotojas, Lietuvos pilietis, pareigūnams aiškino, kad į Lietuvą iš Ispanijos gabena naudotas medžio apdirbimo stakles.

Muitininkai nusprendė vilkiką papildomai patikrinti rentgeno kontrolės sistema Kybartų kelio poste. Po tikrinimo paaiškėjo, kad prekėmis užverstoje puspriekabėje įrengta slėptuvė: puspriekabės priekis nuo vidinės dalies buvo atskirtas imitacine sienele, o į tarpą sukrauti narkotikai.

Iš viso slėptuvėje pareigūnai surado 154 briketų pakuotes, svėrusias 676 kilogramus. Atlikus tyrimus nustatyta, kad kanapių dervos kiekis krovinyje sudarė 656 kilogramus, toks narkotikų kiekis ir sunaikintas.

Pastarąjį kartą Lietuvos muitinė hašišą naikino 2013 metais, kai daugiau kaip 700 kilogramų kanapių dervos buvo sudeginta didelės kaitros krosnyje Kaune.

2016 metų balandį muitininkai sunaikino vadinamuosius „sunkiuosius“ narkotikus. Tuomet muitininkai naikinti vežė tokių narkotikų kaip kokainas, heroinas, amfetaminas, metamfetaminas, LSD, sintetinių kanabinoidų dariniai, kanapių derva, sėklos ir lapai, psichotropinė grybiena, smulkinti kokamedžio lapai ir kiti psichotropinių medžiagų turintys preparatai ar jų cheminiai junginiai.

Skirtingų rūšių narkotikai tąkart tilpo į 9 maišus ir keturias dėžes, iš viso buvo sunaikinta 86 kilogramai narkotinių medžiagų.

Iš viso per 2017 metų tris ketvirčius Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 1533 kilogramų narkotinių ir psichotropinių medžiagų, daugiausia hašišo ir kokaino, jų vertė juodojoje rinkoje gali siekti iki 60 mln. eurų.

GALERIJA

  • Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta
  • Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta
  • Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta
  • Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta
  • Muitininkų akyse supleškėjo didžiausia šalies istorijoje narkotikų siunta
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zenonas Priekuliškis

Aš tai neišžvelgiau šimtaprocentinio naikinimo, kažkas tik panašaus į tai. Kas tuose maišuose buvo, ar kas pamatėte? Prieš tai nuotrauka sudėta ant svarstyklių gražiai, tai nuo svarstyklių turėjo ir keliauti į ugnį nepertraukinėjant filmavimo, o dabar filmukas sumontuotas. Manęs neitikimo, kad narkotikai sunaikinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS