N. Venckienė apskundė JAV teismo sprendimą dėl ekstradicijos | kl.lt

N. VENCKIENĖ APSKUNDĖ JAV TEISMO SPRENDIMĄ DĖL EKSTRADICIJOS

Buvusi parlamentarė ir teisėja Neringa Venckienė apskundė Čikagos teismo sprendimą nestabdyti jos ekstradicijos, pranešė naujienų agentūra „Associated Press“.

Skunde rašoma, kad JAV valstybės sekretoriui suteikiama diskrecija priimti sprendimą dėl ekstradicijos galbūt prieštarauja Jungtinių Valstijų Konstitucijai, nes nesuteikia teisės į sąžiningą išsiuntimo iš šalies procesą.

N. Venckienė skunde abejoja, kad priimdamas sprendimą dėl ekstradicijos valstybės sekretorius „pakankamai analizavo dokumentaciją ir priėmė pagrįstą sprendimą“.

Buvusi Seimo narė taip pat mano, kad sprendimas dėl ekstradicijos turi būti priimtas tik po to, kai bus išnagrinėtas jos prašymas suteikti prieglobstį, o tai turėtų įvykti ne anksčiau kaip 2019 metų vasarą.

Eksparlamentarės ekstradicijos procesą stebintis „Associated Press“ žurnalistas Michaelas Tarmas (Maiklas Tarmas) anksčiau rašė, kad bylos nagrinėjimas apeliaciniame teisme gali užtrukti iki lapkričio.

Čikagos federalinis teismas šiemet liepą atmetė visus N. Venckienės argumentus, kodėl turėtų būti atšaukta magistratų teismo rekomendacija ir valstybės sekretoriaus sprendimas išsiųsti ją iš JAV.

N. Venckienė nesėkmingai bandė įtikinti teismą, kad įvykiai per tariamos pedofilijos skandalą prilygo sukilimui.

Teisėja Virginia M. Kendall (Virdžinija M. Kendal) skelbė, kad N. Venckienė turės teisę gintis Lietuvos teismuose. Atsakydama į eksparlamentarės baimes būti nužudytai, teisėja tvirtino, kad šis nuogąstavimas grindžiamas tik netiesioginiais įrodymais.

Vertindama magistratų teismo sprendimą, V. M. Kendall paneigė N. Venckienės argumentus, kad Lietuvos teisėsaugos kaltinimai jai yra nepagrįsti įrodymais.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės grąžinimo į Lietuvą, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

N. Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Ji Čikagoje suimta šiemet vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Toni

Tegul Tau padeda Dievas...!,priešingu atveju ,nuviltų JAV.

natalija

KAIP NERVUOJASI PEDOFILU PEDARASTU KLANAI TAI YRA LABAI KERSTINGI SU PAKKRIKUSIA PSICHIKA ISGAMOS SUDU STUMDITOJAI IR VAIKU TVIRKINTOJAI laikykis NERINGUTE tauta ir seimos su tavimi

41-jų tremtinys inž. Romualdas Zubinas

Šioje byloje Lietuvos politikai privalo suklusti! Užsieniečiams negalės nekilti klausimas- Nejaugi viena moteris galėjo "nugalabyti" tiek vyrų?! O kur buvo prokurorai?! Kur buvo valdžios vyrai ir moterys?! Ir kas aplamai darosi šioje valstybėje?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS