Narkotikų prekybą socialiniame tinkle užbaigė suvaidinta operacija | kl.lt

NARKOTIKŲ PREKYBĄ SOCIALINIAME TINKLE UŽBAIGĖ SUVAIDINTA OPERACIJA

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis jas platinant kaltinami trys Joniškio rajono gyventojai, narkotikais prekiavę socialiniame tinkle.

Kaip pranešė prokuratūra, vienas jų – 18-metis T. K. kaltinamas ir tų pačių medžiagų platinimu nepilnamečiams, o 30-ties metų J. G. – dar ir kontrabanda.

Šiaulių Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų dėmesį šie vyrai patraukė viename iš populiariausių Lietuvoje socialinių tinklų: kaltinamasis T. K. grupėse, kuriose kalbama apie kanapes, įdėjo skelbimą, kad gali padėti. Teisėsaugos duomenimis, iš susidomėjusių kanapių įsigijimu jis paimdavo pinigus, po to nueidavo iki narkotikų pardavėjo, su kuriuo buvo susipažinęs per socialinę svetainę ir, pasiėmęs iš jo kanapes, nunešdavo jas perkančiajam.

Tame pačiame socialiniame tinkle jis susipažino ir su kitu kaltinamuoju – 21-erių E. B., kuris pasiūlė jaunesniam kolegai parduoti narkotikų. T. K. neretai ateidavo į studentų bendrabutį Šiauliuose, kuriame gyveno E. B. ir įsigydavo „žolę“ tiesiog bendrabučio kambaryje. Kitais atvejais E. B., neišeidamas iš bendrabučio kambario, atrakindavo gatvėje pastatytą savo automobilį, kuriame T. K. turėdavo palikti pinigus, o narkotinių medžiagų paketėlį, įsuktą folijoje, išmesdavo jam pro langą.

Prekyba marichuana taip vyko tol, kol vieną dieną pareigūnai atliko nusikalstamą veiką imituojančius veiksmus ir apsimetę susidomėjusiais pirkėjais viename prekybos centrų įsigijo nedidelį kiekį kanapių iš T. K. Apie suvaidintą pirkimą nieko nenutuokęs pardavėjas buvo sulaikytas vietoje. Jam kanapes pardavęs E. B. taip pat sulaikytas tą pačią dieną.

Kitą dieną buvo sulaikytas trečiasis kaltinamasis J. G., iš kurio E. B. pirkdavo kanapes. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Joniškyje gyvenantis J. G. prieš kurį laiką buvo įsivežęs kanapių iš Latvijos.

Visi kanapių pardavėjai savo kaltę pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas jauniausiajam kaltinamajam T.K. numato laisvės atėmimą iki 12 metų, E. B. – iki 8 metų, o J. G. – iki 10 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS