Neapdraustą vilkiką vairavęs kazachas bandė papirkti pasienietį | kl.lt

NEAPDRAUSTĄ VILKIKĄ VAIRAVĘS KAZACHAS BANDĖ PAPIRKTI PASIENIETĮ

  • 0

Ketvirtadienio naktį pasieniečiai sulaikė draudimo neturintį ir pareigūnus papirkti bandžiusi kazachą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Medininkų punkte pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio 46-erių Kazachstano piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Mercedes-Benz Actros“ dokumentus. Vilkikas buvo paženklintais estiškais registracijos numeriais.

Patikros metu paaiškėjo, kad vairuotojas neturi privalomojo valdytojų civilinės atsakomybės draudimo. Tuomet užsienietis dokumentus tikrinusiam pasieniečiui pasiūlė 20 eurų kyšį.

VSAT praneša, kad vairuotojas buvo įspėtas, jog už bandymą papirkti VSAT pareigūną gresia baudžiamoji atsakomybė. Taip pat užsieniečiui buvo pasiūlyta Medininkų punkte apdrausti transporto priemonę.

Kazachas to nepadarė teigdamas, kad pirkti draudimą yra per brangu ir jis neturi tiek pinigų. Pristatytas į tarnybines VSAT patalpas užsienietis ir toliau siūlė 20 eurų, kad pasieniečiai nefiksuotų nusižengimo.

Kazachas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Taip pat už draudimo dokumento neturėjimą pasieniečiai vairuotoją nubaudė administracine tvarka bei skyrė 25 eurų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS