Panevėžio korupcijos byla: suimtas Danijos kapitalo bendrovės atstovas | kl.lt

PANEVĖŽIO KORUPCIJOS BYLA: SUIMTAS DANIJOS KAPITALO BENDROVĖS ATSTOVAS

Teismas penktadienį leido suimti vieną iš keturių verslo atstovų, kurį antradienį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), tirdama galimą korupciją Panevėžio miesto savivaldybėje.

Kaip informavo Generalinė prokuratūra, įtariamasis teismo leidimu suimtas dviem savaitėms.

Panevėžietis – vienos privačios įmonės atstovas – įtariamas prekyba poveikiu bei neteisėta finansine veikla.

Anot prokurorų, griežčiausios kardomosios priemonės paprašyta gavus duomenų, kad šis asmuo darė poveikį liudytojui, trukdydamas ikiteisminiam tyrimui.

BNS žiniomis, suimtasis – Danijos kapitalo bendrovės „Aarsleff“ atstovas Gintaras Jurgėla.

Šią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat buvo sulaikiusi Panevėžio miesto merą Rytį Mykolą Račkauską ir jo patarėją Gintarę Maskoliūnienę, jie paleisti ketvirtadienį. Iš viso tyrime įtarimai pateikti šešiems asmenims, keturi iš jų – verslo atstovai, jie įtariami prekyba poveikiu.

BNS žiniomis, suimtasis verslininkas G. Jurgėlas yra G. Maskoliūnienės tėvas.

BNS žiniomis, vienas teisėsaugos tiriamų projektų – lietaus nuotekų tinklų Panevėžio mieste įrengimas. Savivaldybė gegužės pradžioje skelbė, kad iki 2019-ųjų pabaigos už daugiau nei 4,1 mln. eurų atnaujins bei įrengs 17,4 kilometrų lietaus nuotekų tinklų. Savivaldybė sutarčių neskelbia, tik nurodo, kad viena jų sudaryta su „Per Aarsleff A/S“ Kauno filialu.

R. M. Račkauską STT įtaria prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba, jo patarėją G. Maskoliūnienę – prekyba poveikiu. Teismas merą nušalino nuo pareigų trims mėnesiams, G. Maskoliūnienę – mėnesiui. Tarp įtariamųjų – ir reklamos bendrovės „Lukrecijos reklama“ direktorius Marius Vaupšas.

STT pareigūnams įtarimų sukėlė kai kurie Panevėžio miesto savivaldybės viešieji pirkimai, susiję su projektavimu, dokumentacijos rengimu. Įtariama, kad kai kurioms įmonėms galbūt žadėta paveikti savivaldybės administracijos tarnautojus, jog šie ateityje priimtų įmonėms palankius sprendimus viešųjų pirkimų konkursuose, vykdant sutartis.

BNS žiniomis, STT pareigūnų akiratyje taip pat atsidūrė viešieji pirkimai, susiję su Aukštaitijos sporto komplekse planuojamu 50-ies metrų plaukimo baseinu, taip pat požeminių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių pirkimu, projektavimu ir įrengimu. Juos laimėjo įmonė „Ecoservice“.

Pareigūnai domisi ir savivaldybės rinkodaros programos „Atsinaujinantis Panevėžys“ konkursu. Pastarajame viešinimo projektų epizode figūruoja bendrovės „Alora“ ir „Lukrecijos reklama“.

Anot STT, atliekant ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galėjo būti atsilyginta ir kyšiais – paslaugomis.

Apie trečdalį Panevėžio savivaldybės tarybos narių vienijanti opozicija reikalauja mero atsistatydinti, o to neįvykdžius per tris mėnesius grasina surengti apkaltą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Reikėjo laiku ir Barclays vadovus sulaikyt... va, šveicarai kažko išsigandę pabėgo, kiek jie Lietuvai žalos atnešė?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS