Pasieniečių „laimikis“: po nusikaltėlių gaudynių rasta didžiulė cigarečių kontrabanda | kl.lt

PASIENIEČIŲ „LAIMIKIS“: PO NUSIKALTĖLIŲ GAUDYNIŲ RASTA DIDŽIULĖ CIGAREČIŲ KONTRABANDA

  • 0

Varėnos rajone po kontrabandininkų automobilio persekiojimo ir trijose sodybose atliktų kratų pasieniečiai sulaikė beveik 23 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Į areštinę uždaryti du Lietuvos ir vienas Baltarusijos piliečiai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Varėnos rajono Rakų kaime patikrinti stabdė automobilį „Nissan X-Trail“ lietuviškais numeriais.

Šis kaimas yra prie pat sienos su Baltarusija. Visureigio vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį spruko.

VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais.

Bėglys pasiblaškė po Rakų kaimo gatves ir, matyt, suprato nuo pasieniečių nepaspruksiąs. Dėl to gaudynės tetruko kelias minutes, kol „Nissan X-Trail“ įsuko, kaip vėliau paaiškėjo, į svetimos sodybos Rakuose kiemą.

Čia atskubėję pasieniečiai sulaikė visureigį vairavusį ir Lietuvoje legaliai buvusį 23-ejų Baltarusijos gyventoją bei kartu važiavusį 31-erių

Šalčininkų rajono gyventoją.

Paaiškėjo, kad jiedu automobiliu „Nissan X-Trail“ gabeno ir sodybos kieme jau buvo spėję iškrauti 14 120 pakelių baltarusiškų cigarečių „Queen Menthol“, „NZ Gold“, „Minsk Capital“ ir „Minsk Super Slims“.

Patikrinę šią sodybą Varėnos pasieniečiai dar surengė kratą kitoje maždaug už kilometro esančioje Balbutų kaimo sodyboje. Čia buvo aptikta 8240 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“, „NZ Gold“ ir „Queen Menthol“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Trečią kratą VSAT pareigūnai surengė Rakų kaime, sulaikytam Šalčininkų rajono gyventojui priklausančioje sodyboje. Joje aptikta dar 618 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold”.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 22 978 pakeliai kontrabandinių cigarečių. Jų vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 70 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizaisapmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Abu sulaikytus Šalčininkų rajono gyventojus bei baltarusį pasieniečiai

uždarė į areštinę. Pastarasis dar bus baudžiamas administracine tvarka už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Už tokį nusižengimą numatyta bauda yra nuo 850 iki 1200 eurų.

Automobilis ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinėje.

GALERIJA

  • Pasieniečių „laimikis“: po nusikaltėlių gaudynių rasta didžiulė cigarečių kontrabanda
  • Pasieniečių „laimikis“: po nusikaltėlių gaudynių rasta didžiulė cigarečių kontrabanda
  • Pasieniečių „laimikis“: po nusikaltėlių gaudynių rasta didžiulė cigarečių kontrabanda
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS