Pernai Lietuvoje išaugo nusikaltimų skaičius: kokios to priežastys? | kl.lt

PERNAI LIETUVOJE IŠAUGO NUSIKALTIMŲ SKAIČIUS: KOKIOS TO PRIEŽASTYS?

  • 15
Praėjusiais metais užfiksuota kiek daugiau nei 60 000 nusikaltimų – 5000 daugiau nei 2016 metais. Būtent tiek – 5000 – užfiksuota kriminalizuoto vairavimo išgėrus atvejų, kai vairuotojo kraujyje būna daugiau nei 1,5 promilės alkoholio. Anksčiau šios veikos nelaikytos nusikaltimu, todėl, pasak Policijos generalinio komisaro pavaduotojo Edvardo Šilerio, galima sakyti, kad nusikaltimų skaičius padidėjo būtent dėl to.

 

 

Kaip teigia E. Šileris, apskritai per paskutinius 10–15 metų nusikaltimų mažėjo, o daugumą sunkių ir pavojingiausių nusikaltimų dabar policija išaiškina pakankamai greitai.

Nužudymų praėjusiais metais sumažėjo apie 20 procentų – nuo 160-ies 2016 metais iki 127-ių pernai. Nepriklausomybės pradžioje jų būdavo fiksuojama apie 300–400 per metus.

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Buvo 'vaikutis', kuriam viskas galima, BAC vieną dieną nusikaltėliu virto - tai TIK tų Seimo Š*** diversijos pasekmė.

Užaugo

karta, kuriai viskas galima, kuri dirbt nenori, o tik pramogauti.

Anonimas

tais sovietų laikais buvo liaudies draugovininkai iš darboviečių eidavo budėti su policininkai vakarais naktimis ir ne automobiliais pralėkdavo miestą o pėsčiomis vaikščiojo užtat žymiai ramiau buvo gal reikėtų kažko panašaus pagalbos policijai bet juk dabar visko atsisakė iš tų laikų ir kas buvo gerai ir kas blogai nors gero nieko ir nesukūrėme gal ir keletą kareivių galėtų išskirti tokiems budėjimams bet kažką reikia daryti arba dar daugiau kamerų statyti perėjose prie probleminių vietų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS