Po nuteistųjų išgertuvių Kybartuose lekia direktoriaus ir skyriaus vadovo galvos | kl.lt

PO NUTEISTŲJŲ IŠGERTUVIŲ KYBARTUOSE LEKIA DIREKTORIAUS IR SKYRIAUS VADOVO GALVOS

  • 1

Socialiniame tinkle „Facebook“ savaitgalį tiesiogiai transliuotas Kybartuose įkalinimo bausmę atliekančių jaunuolių vakarėlis nulėmė ilgalaikius galvos skausmus ne tik jo organizatoriams.

Šiandien apie pasitraukimą iš užimamų pareigų pranešė laikinai Kybartų pataisos namams vadovavęs Rimantas Zaikauskas ir Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis. Pastarajam teisingumo ministras Elvinas Jankevičius buvo išreiškęs nepasitikėjimą dėl netinkamai atliekamo darbo.

„Siekiant ilgalaikių kompleksinių pokyčių neišvengiamai kinta ir personalas. Bausmių vykdymo sistema šiuo atžvilgiu – ne išimtis. Abu pareigūnai – ilgamečiai sistemos darbuotojai, kurių indėlio į sistemos funkcionavimo užtikrinimą tikrai nesinori sumenkinti,“ – apie šiandien atsistatydinusius laikinąjį Kybartų pataisos namų direktorių ir Imuniteto skyriaus viršininką sakė teisingumo viceministras Ernestas Jurkonis.

Laikinuoju Kybartų pataisos namų vadovu R. Zaikauskas buvo paskirtas prieš dvi savaites, birželio 4-ąją, tačiau įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjo nuo 2005-ųjų. Tuo tarpu G. Zaveckis Kalėjimų departamento Imuniteto skyriui vadovavo beveik du dešimtmečius, nuo 2000-ųjų.

Po to, kai savaitgalį du nuteistieji internetu transliavo išgertuves Kybartų pataisos namuose, pataisos namuose pirmadienį atliktos masinės kratos, patikrinimai.

Ministras žada, kad tai nebus paskutinis kartas, kai įstaigoje vykdomos tokios priemonės.

E. Jankevičius taip pat teigė, kad situacija įkalinimo įstaigoje bus kontroliuojama iš ministerijos.

Tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle vykdę kaliniai, pasak Teisingumo ministerijos, yra nustatyti, jiems pritaikyta nuobauda – perkėlimas į drausmės grupę.

Šiuo metu bausmes pataisos namuose atlieka 415 asmenų, teistų po kelis kartus. Įstaigoje draudžiama vartoti alkoholį, turėti ir naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis.

Kalėjimus stebės atidžiau

„Absoliučiai nepriimtina situacija, kai nuteistieji nesilaiko įstaigos vidaus tvarkos taisyklių, o įstaigų darbuotojai neužtikrina nuteistųjų priežiūros“, – sakė E. Jurkonis, buvo aptarta situacija dėl bendrosios disciplinos užtikrinimo kiekvienoje įstaigoje.

Įkalinimo įstaigose įgyvendinamos viešo ir neviešo pobūdžio priemonės, aktyvinama kriminalinės žvalgybos veikla. Įkalinimo įstaigų vadovai įpareigoti intensyvinti kratas, stiprinti išorės apsaugą, bendradarbiauti su policija. Taip pat sprendžiamas klausimas dėl ryšio priemonių aptikimo techninių priemonių taikymo.

GALERIJA

  • Po nuteistųjų išgertuvių Kybartuose lekia direktoriaus ir skyriaus vadovo galvos
  • Po nuteistųjų išgertuvių Kybartuose lekia direktoriaus ir skyriaus vadovo galvos
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bardakas

Kalėime kalinis geriau gyvena negu dabartinei Lietuvos pensininkai! (kuris visą gyvenimą dirbo o dabar dar ligotas negali Galą su galu sudurti!) Tegyvuoja laisva nuskurdita tauta!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS