Pravieniškių kalėjime liejasi alkoholis: kaliniai turi savo „Jūros šventę“ | kl.lt

PRAVIENIŠKIŲ KALĖJIME LIEJASI ALKOHOLIS: KALINIAI TURI SAVO „JŪROS ŠVENTĘ“

Pravieniškių pataisos namuose vyko tradicinė kalinių „Jūros šventė“, per kurią buvo žeminami neseniai į įkalinimo įstaigą atvykę nuteistieji.

Naujienų portalas delfi.lt. paskelbė, kad Pravieniškėse neplanuotų kratų metu 1-ajame lokaliniame sektoriuje rasti aštuoni mobiliojo ryšio telefonai, trys litrai, įtariama, degtinės ir 80 litrų raugalo, turėjusio virsti svaigalais.

Anot delfi.lt, nors praėjusį savaitgalį pataisos namuose neįvyko tradicinė „Jūros šventė“, kurios metu „krikštijami“ per pastaruosius metus į įkalinimo įstaigą atvykę nuteistieji, juose buvo vartojamas alkoholis.

Naujienų portalas skelbia, jog pataisos namuose buvo geriama nepaisant to, kad tam buvo siekiama užkirsti kelią.

„Penktadienį, kai iš lokalinio sektoriaus išvedinėjome tam tikrą grupę nuteistųjų, kilo baisus pasipiktinimas ir nenoras išleisti – mes tikrai jų neglostome ir tokių dalykų netoleruojame, todėl buvo pakviesta Kalėjimų departamento prevencinė grupė, atliktos kratos, aišku, tai susiję ir su „Jūros švente“, neneigiu, kad to nebuvo“, – sakė laikinasis Pravieniškių pataisos namų vadovas Dainius Sušinskas.

„Tuo metu, kai turėjo įvykti ši „šventė“, buvo sustiprinta priežiūra ir pataisos namuose palikta daugiau darbuotojų, jie patruliavo iki nuteistųjų užrakinimo, kratų metu išimta alkoholio, kurio kiekis tikrai nėra mažas, bet šiandien tokių dalykų neįmanoma išvengti, nes nuolat vyksta permetimai – metamos ne tik mielės, bet ir sausas spiritas, be to, dabar gamybai labai palankios oro sąlygos, viskas rūgsta akimirksniu“, – teigė jis.

Buvo žeminami kaliniai

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius antradienį pareiškė gavęs informacijos, kad praėjusią savaitę Pravieniškių pataisos namuose vis dėlto vyko tradicinė kalinių „Jūros šventė“, per kurią buvo žeminami neseniai į įkalinimo įstaigą atvykę nuteistieji.

„Gavome šiandien labai rimtos informacijos tiek iš Kriminalinės žvalgybos, tiek iš kitų šaltinių, kad „Jūros šventė“ įvyko, kad kaliniai buvo labai stipriai žeminami“, – BNS sakė ministras.

Dar antradienio rytą surengtoje bendroje spaudos konferencijoje ministras ir Pravieniškių pataisos namų vadovas aiškino, jog neteisėtas „krikštynas“ gavus išvakarėse informacijos iš žiniasklaidos pavyko užkardyti.

Pasak E. Jankevičiaus, Teisingumo ministerija turi įvykio vaizdo įrašą.

E. Jankevičius teigė, kad Kalėjimų departamento pareigūnai dėl incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Jeigu pasitvirtins, jeigu įrašas autentiškas, tiek nuteistieji, tiek prižiūrėtojai, tiek pataisos namų vadovybė atsakomybės neišvengs“, – kalbėjo politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Pats nesenei grižau viskas per apsauga ipać per moteris nes ju netikrina kiśasi i trisikus i tempia ir i kitus galus

Anonimas

Praveniškėse jokio kalejimo nėra...

Velniasist

Koki gali vierchai but, visus zebrinem pižamom apvilkt, vyt dirbt žaliojo bus, punta dykaduoniai iš oro prisirekiatave babkiu...keisti visą vidaus valdžia turi ir daugiau prižiūrėtojų skirt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS