Pririšti vaiką prie kėdės – tokie auklėjimo metodai darželyje? | kl.lt

PRIRIŠTI VAIKĄ PRIE KĖDĖS – TOKIE AUKLĖJIMO METODAI DARŽELYJE?

  • 1

Jaunos Šiaulių mamos pasibaisėjo išgirdusios apie auklėjimo metodus taikomus vaikų darželyje „Gluosnis“  – įtariama, kad dar nė dviejų metukų neturintis berniukas buvo pririštas prie kėdutės, kad neišdykautų ir nelakstytų. Kelios mamos, vedančios vaikus į šį darželį, pasiryžo išsiaiškinti teisybę.

Ši istorija į viešumą iškilo tada, kai auklėtojos padėjėja-šeimininkutė apie tokius vaikų tramdymo metodus prasitarė grožio salone, į kurį užsuko pasigrąžinti. Šios kalbos žaibo greičiu pasklido po Šiaulių miestą ir sunerimusios mamos ėmėsi ieškoti teisybės. Deja, darželio direktorė Rasa Plienienė ne itin leidosi į kalbas nei su mamomis, nei su laidos „Prieš srovę“ kūrybine komanda. Pats nė dviejų metų neturintis berniukas yra per mažas, kad galėtų papasakoti apie įvykį. Galima tik spėlioti, kaip jis turėjo jaustis pririštas prie kėdės ir kaip tai paveikė kitus darželinukus, kurie matė, kaip elgiamasi su jų draugu.

Įtarimą, kad kažkas šiame darželyje gali būti ne visai gerai, sustiprina ir faktas, kad netrukus po į viešumą iškilusio įvykio iš darželio išėjo ir jame nebedirba nei istoriją paviešinusi šeimininkutė, nei galimai tokius „auklėjimo“ metodus taikiusi auklėtoja.

Belieka tikėtis, kad į klausimus kas, kaip, kodėl ir kokie auklėjimo būdai taikomi darželyje „Gluosnis“ atsakys Šiaulių miesto švietimo skyrius, kuris ėmėsi tirti šią istoriją.

Kita laidos „Prieš srovę“ tema – nužudymo byla. Prieš trejus metus žiauriai nužudyta garsaus dailininko, Lietuvos heraldikos kūrėjo Arvydo Každailio dukra – irgi žinoma menininkė Agnė Každailytė. Šiurpus nusikaltimas buvo plačiai nušviestas žiniasklaidoje, o mįslingos nusikaltimo aplinkybės nuo pat pradžių kėlė daug klausimų. Deja, iki šiol daug jų liko neatsakytų. Artimieji nesupranta, kodėl buvo nuteistas tik vienas iš dviejų žudikų, kodėl kitas pavojingas nusikaltėlis jau netrukus bus laisvėje? Kodėl tyrėjams nepasirodė svarbus faktas, kad Agnė buvo žiauriai kankinama prieš ją nužudant? Kodėl, nors įrodymai badė akis, prokurorai užėmė ne žudikų kaltintojų, o gynėjų poziciją? Skausmo palaužti Agnės artimieji nenuleidžia rankų ir ieško teisybės.

Dar viena įdomi istorija nutiko Marijampolėje – prie Kauno gyvenantis, į šeštą dešimtį įkopęs vyras kreipėsi į Marijampolės burtininkę bandydamas susigrąžinti jį palikusią žmoną. Deja, keli vyro apsilankymai pas būrėją ir šimtai išleistų eurų nepadėjo susigrąžinti mylimos moters. Įtarusi, kad iš tėvo tiesiog akiplėšiškai yra viliojami pinigai, teisybės ėmėsi ieškoti vyro dukra Kristina. Jauna moteris kartu su laidos „Prieš srovę“ pagalba pasiryžo demaskuoti būrėją ir visiems atskleisti jos darbo metodus. Ar pavyks Kristinai įgyvendinti sumanymą?

Atsakymai į klausimus  – šį vakarą laidoje „Prieš srovę“ 19.30 val. per TV3!

GALERIJA

  • Pririšti vaiką prie kėdės – tokie auklėjimo metodai darželyje?
  • Pririšti vaiką prie kėdės – tokie auklėjimo metodai darželyje?
  • Pririšti vaiką prie kėdės – tokie auklėjimo metodai darželyje?
  • Pririšti vaiką prie kėdės – tokie auklėjimo metodai darželyje?
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AK

Jeigu pradėsime tikėti pletkais, tai vaikai nukentės labiausiai. Kas čia per manija bet ką meluoti. Kur įrodymai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS