Radviliškio meras A. Čepononis lieka išteisintas dėl piktnaudžiavimo | kl.lt

RADVILIŠKIO MERAS A. ČEPONONIS LIEKA IŠTEISINTAS DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį piktnaudžiavimu kaltintam Radviliškio merui konservatoriui Antanui Čepononiui.

„Meras lieka išteisintas“, – BNS sakė teismo atstovė Vilma Budėnienė.

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Pernai spalį paskelbtą nuosprendį A. Čepononiui skundė prokuratūra.

Kaip ir pirmos instancijos teisme, prokuroras prašė pripažinti A. Čepononį kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo bei skirti daugiau nei 22 tūkst. eurų baudą.

Meras kaltu niekada neprisipažino. Politiką prokuratūra kaltino, kad jis piktnaudžiavo tarnyba bei sukurstė kitus asmenis piktnaudžiauti tarnyba, klastoti dokumentus, susijusius su kai kurių pastatų rekonstrukcija. Įtarimai jam buvo pateikti dar 2011 metų gruodį.

Byloje kaltinimai iš viso buvo pateikti devyniems fiziniams ir vienam juridiniam asmeniui.

Bylos duomenimis, vieną iš Radviliškio miesto kultūros centro pastatų rekonstrukcijos bei Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo darbų konkursus laimėjo finansinių problemų turėjusi bendrovė. Jos akcininkai Aloyzas Juodis ir Gintaras Žilėnas buvo ir Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariai, turėję kontroliuoti šį juridinį asmenį.

Apeliacinis teismas panaikino nuosprendžio dalį dėl A. Juodžio nuteisimo dėl piktnaudžiavimo ir jį išteisino, nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Taip pat panaikinta nuosprendžio dalis dėl A. Juodžio nuteisimo dėl dokumentų klastojimo. Nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonę – 941 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Prokurorai siekė įrodyti, kad minėtų objektų rekonstrukcijos bei restauravimo dokumentuose kaip įvykdyti buvo nurodyti darbai už bendrą 340 tūkst. litų (apie 100 tūkst. eurų) sumą, ji dalimis pervesta į bendrovės sąskaitą remiantis šiais dokumentais, tačiau tuo metu iš tiesų darbai nebuvo atlikti, nes bendrovė neturėjo apyvartinių lėšų jiems vykdyti.

Taip pat nustatyta, kad įgyvendinant Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų projektą, į kitos įmonės, kurios akcininku taip pat buvo tuometinis Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys G. Žilėnas, sąskaitą Radviliškio rajono savivaldybės biudžeto lėšos pervestos neteisėtai, nes savivaldybė tai padarė dar negavusi į specialiai atidarytą sąskaitą tam skirtų lėšų iš projektą finansavusių ES struktūrinių fondų.

Ši baudžiamoji byla teismui perduota 2014 metų balandį, o pradėta nagrinėti kitų metų birželį. Prieš tai ji kelis kartus atidėta dėl advokatų užimtumo ar kaltinamųjų ligos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

dar čia

Čia, tikriausiai vienas iš kovos su emigracija aspektų .... :) :) :)

Klanas visagalis

Kur jūs girdėjote,kad pasodintų konservatorių?Juk Lietuvoje dvigubi standartai.Jeigu tas tipas būtų buvęs ne konservatorius,tai jau būtų daug valdiškos duonos suvalgęs. Tokius teisia tik dėl akių ir dėl statistikos.

Anonimas

kitaip ir buti negalejo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS