Rusijos pilietės „Mercedes-Benz“ – nelegalūs rūkalai už 10 tūkst. eurų | kl.lt

RUSIJOS PILIETĖS „MERCEDES-BENZ“ – NELEGALŪS RŪKALAI UŽ 10 TŪKST. EURŲ

  • 0

Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietė S. R., bandžiusi iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Mercedes-Benz“ atgabenti nelegalių rūkalų už daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Ankstų antradienio rytą, apie 6 val., į Kybartų kelio postą automobiliu „Mercedes-Benz“ atvažiavusi 46-erių S. R., bandydama suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenanti tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, 0,5 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių.

Tačiau muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, kad moteris kontrabandinius rūkalus gabeno ne tik automobilio bagažinės šoninėse ertmėse ir už galinės sėdynės atitvarinės sienelės įrengtose slėptuvėse, bet ir dujų balione, kuris, kaip paaiškėjo, buvo įmontuotas į dyzeliniu varikliu varomą automobilį.

Iš automobilio slėptuvių muitininkai ištraukė 3220 pakelių cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 10 tūkst. eurų, pranešė Kauno teritorinė muitinė.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojai surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jai gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

GALERIJA

  • Rusijos pilietės „Mercedes-Benz“ – nelegalūs rūkalai už 10 tūkst. eurų
  • Rusijos pilietės „Mercedes-Benz“ – nelegalūs rūkalai už 10 tūkst. eurų
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS