Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandinių rūkalų krovinį | kl.lt

ŠALČININKŲ RAJONE PASIENIEČIAI SULAIKĖ KONTRABANDINIŲ RŪKALŲ KROVINĮ

  • 0

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po gaudynių sulaikė neteisėtai gabentų cigarečių prigrūstą automobilį, o vėliau aptiko ir kontrabandos slėptuvę – Šalčininkų rajone esančią lentpjūvę.

Operacijos metu pasieniečiams taip pat įkliuvo ir penki asmenys, siejami su nelegaliu kroviniu.

Penktadienį naktį Vilniaus pasienio rinktinės G. Žagunio užkardos pareigūnai kelyje Dieveniškės – Šalčininkai patikrinti stabdė įtartiną lengvąjį automobilį “Audi A6 Avant”.

Transporto priemonės vairuotojas ignoravo uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimą, padidino greitį ir nuvažiavo Didžiulių kaimo link. Milžinišku greičiu sprukęs bėglys kėlė pavojų ne tik jį persekiojusiems pasieniečiams, bet ir pakeliui pasitaikiusiems pravažiuojantiems automobiliams.

Mašina po persekiojimo buvo aptikta Šalčininkų rajono Lastaučikų kaimo prieigose esančioje lentpjūvės teritorijoje. Jos vairuojas, pasinaudojęs tamsa, paliko savo transporto priemonę ir pasislėpė.

Paaiškėjo, kad “Audi A6 Avant” salone iš viso gabenta 12 500 pakelių cigarečių ,,NZ Gold”. Lentpjūvėje atlikę kratą pasieniečiai rado jau anksčiau atgabentą krovinį – daugiau kaip 8 tūkstančius pakelių rūkalų.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 20 930 pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų cigarečių. Tabako gaminiai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Tyrimą tesę pasieniečiai taip pat sulaikė penkis Šalčininkų rajono gyventojus, siejamus su neteisėtu rūkalų gabenimu. Jų amžius – nuo 26 iki 50 metų. Tarp sulaikytųjų yra ir lentpjūvės vadovas.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Rūkalai ir automobilis laikinai saugomi VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje.

GALERIJA

  • Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandinių rūkalų krovinį
  • Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandinių rūkalų krovinį
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS