Savaitgalį girti vairuotojai sukėlė tris avarijas | kl.lt

SAVAITGALĮ GIRTI VAIRUOTOJAI SUKĖLĖ TRIS AVARIJAS

  • 0

Savaitgalį neblaivūs vairuotojai sukėlė tris avarijas. Vienoje avarijoje žuvo jaunuolis.

Ši avarija įvyko šeštadienio paryčiais apie 4 val. 55 min. Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, Punsko gatvėje.

Automobilis „Audi TT“, vairuojamas neblaivaus (1,8 prom.) 21-erių metų vyro, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivis, 22-ejų metų vyras.

Vairuotoją iš mašinos išlaisvino pro šalį važiavę žmonės ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Tuo metu ugniagesiai su gelbėjimo įranga išlaisvinto keleivį. Jis taip pat buvo perduotas medikams. Šiam jaunuoliui konstatuota mirtis.

Daugybinius sužalojimus, rankų ir kaukolės pamato lūžį patyręs neblaivus vairuotojas išvežtas į Kauno klinikas, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Dėl įtariamų neblaivių vairuotojų, kurių girtumas buvo didesnis, nei 1,5 promilės, veikų, savaitgalį pareigūnai pradėjo 41 ikiteisminį tyrimą. Daugiausia neblaivių vairuotojų – 20, buvo nustatyta sekmadienį, 15 tokių vairuotojų buvo nustatyta šeštadienį ir šeši – penktadienį.

Nuo penktadienio iki sekmadienio keliuose įvyko 116 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės nenukentėjo, penkis tokius eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai.

Šeštadienį neblaivaus vairuotojo avarijoje nukentėjo vaikas.

Avarija įvyko 16.30 val. Utenos rajone, Užpalių seniūnijoje, Gaižiūnų kaime, kelyje Užpaliai–Utena.

33-ejų metų vyras, būdamas neblaivus, neturėdamas teisės vairuoti, (nustatytas 2,01 prom. girtumas), vairavo automobilį „Renault Megane Scenic“.

Kelio vingyje nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio sankasos ir apvirto. Eismo įvykio metu nukentėjo kartu važiavusi 19-metė keleivė, ji gydoma ambulatoriškai. Taip pat sužeistas kartu vykęs pusės metų berniukas, kuris dėl galvos traumos išvežtas į Vilniaus Santaros klinikas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę šalies keliuose vykdoma Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota prevencinė vairuotojų blaivumo kontrolės priemonė, joje dalyvauja daugelio Europos šalių kelių policijos padaliniai. Atsitiktiniai trumpalaikiai reidai bus organizuojami bet kurią savaitės dieną įvairiuose miestuose, miesteliuose (gyvenvietėse) ar valstybinės reikšmės keliuose.

GALERIJA

  • Savaitgalį girti vairuotojai sukėlė tris avarijas
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS