H. Daktaras Strasbūro nesugraudino (atnaujinta) | kl.lt

H. DAKTARAS STRASBŪRO NESUGRAUDINO (ATNAUJINTA)

Europos Žmogaus Teisių Teismas ketvirtadienį atmetė Kauno nusikaltėlių vadeivos Henriko Daktaro prašymą priteisti jam kompensaciją dėl prastų kalinimo sąlygų Lukiškių kalėjime suėmimo metu.

Trys Strasbūro teismo teisėjai paskelbė, kad Lietuvos teismai jau atlygino nusikaltėliui žalą už tai, kad dalį laiko gyvenamasis plotas buvo mažiau nei trys kvadratiniai metrai ir buvo draudžiami ilgalaikiai pasimatymai su žmona.

„Pareiškėjo valstybės teismai nurodė jam skirti 4 000 eurų kompensaciją dėl netinkamų kalinimo sąlygų ir sutuoktinės vizitų stygiaus. Atsižvelgęs į jo teisių pažeidimo trukmę, teismas mano, kad ši kompensacija yra pakankama“, – rašoma teismo sprendime.

Šešiasdešimtmetis H. Daktaras atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Jis nuteistas už kelis nužudymus vadovaujant „daktarų“ nusikalstamam susivienijimui.

Vilniaus apygardos teismas gegužę nusprendė, kad H. Daktaras gali būti perkeltas iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus, kur yra  švelnesnės bausmės atlikimo sąlygos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

NU JO

Dieve mano,skaitau ir baisiuosi,zmogzudziai,ivairaus plauko nusikalteliai,kelia savo salygas ir ne tik,kad islaikomi is valstybes izdo,bet dar jiems ismokamos tukstantines priteistos sumos(tikiuosi,kad tie pinigai patenka ne jiems,o ju aukoms).Tai baisu.Sakyciau,kad i Zmogaus Teisiu Teisma turetu kreiptis dirbancios,vaikus auginancios,niekuo neprasikaltusios jaunos seimos,kurios neturi net nei vieno kvadrato gyvenamo ploto nei sau,nei vaikams.Glaudziasi pas tevus,kur tenka,gal net maziau kv.kaip kaliniui.Isigyti savo nera prosvaisciu(kokios algos,zinome visi),bankai net paskolu neduoda,nuomotis ne tik brangu,bet su vaikais nenori ir t.t.Kas per pasaulis,nusikalteliai valdo!

advokatai

Lietuvos teisineje sistemoje yra numatyti trys atvejai kai kalinys nuteistas iki gyvos galvos gali buti paleistas kai kalinys susirgo nepagydoma liga ir arba politiniais gailestingumo pagrindais Seimui priemus amnestijos akta arba LR Prezidentui suteikus kaliniui malone.

Kokio dar Strazbūro

Nesugraudino ten pasodinto ex komuniagos CCCP teisingumo ministro kūrio sūnaus, o ne Strazbūro...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS