S. Grafininos nužudymu įtariamą sutuoktinį leista suimti savaitei | kl.lt

S. GRAFININOS NUŽUDYMU ĮTARIAMĄ SUTUOKTINĮ LEISTA SUIMTI SAVAITEI

Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį savaitei leido suimti įtariamą britą sutuoktinės dingimo byloje, BNS pranešė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Teisme buvo sprendžiama dėl kardomosios priemonės taikymo be žinios dingusios šiaulietės Sandros Grafininos vyrui Nigelui Westui (Naidželui Vestui). Prokuratūra prašė jį suimti dviem mėnesiams.

Vyras buvo sulaikytas šeštadienį.

Užsienietis buvo atvežtas į teismą. Jį iš pradžių gynė Šiaulių antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatė Jurgita Šlapaitienė.

Vėliau į teismą atvyko jo gynėjas, advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius. Jis irgi paprašė leisti susipažinti su bylos medžiaga. Todėl posėdis dar kartą buvo nukeltas.

Posėdis turėjo vykti dar anksčiau, tačiau įtariamasis paprašė susipažinti su bylos medžiaga. Tai jam buvo leista.

Šiaulių apskrities vyriausiojo vyriausiojo policijos komisariato atstovas  Artūras Šliavas BNS sakė, kad užsienietis iki šiol buvo laikomas areštinėje, dėl kardomosios priemonės dabar spręs teismas.

„Moteris ieškoma kaip dingusi be žinios, paskelbta tarptautinė paieška, tiriama ir nužudymo versija, perkvalifikuotas į nužudymą“, - BNS sakė A. Šliavas.

Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Toliau istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS