Telšių rajono miške rastos auginamos kanapės, sulaikyti du vyrai | kl.lt

TELŠIŲ RAJONO MIŠKE RASTOS AUGINAMOS KANAPĖS, SULAIKYTI DU VYRAI

  • 0

Miške Telšių rajone policijos tarnybinis šuo aptiko auginamas kanapes.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Telšių rajone, Gadūnavo seniūnijoje esančiame miške augintų, o vėliau vartoti ruoštų kanapių.

Praeito penktadienio vakarą Telšių apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai, turėdami duomenų apie galbūt vykdomą nusikalstamą veiką, tikrino Gadūnavo seniūnijoje pravažiuojančius automobilius.

Kaip pranešė policija, Telšių rajone, kelyje Šiauliai–Palanga buvo sustabdytas automobilis „Mazda 6“. Juo važiavo du Telšiuose gyvenantys asmenys (gimę 1989 m.).

Policijos pareigūnui priėjus prie automobilio, o vairuotojui pravėrus langą, pasijuto stiprus specifinis kvapas, jis sukėlė įtarimų.

Patikrinus sustabdyto automobilio vidų, jo bagažinėje buvo rasti kanapių daigai.

Kaip vėliau nustatyta, telšiškių automobiliu gabentos kanapės buvo auginamos netoliese esančiame miške. Pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi, miško  laukymėje rasta ir kanapių auginimo vieta, kurioje žaliavo dar nenuskintos kanapės.

Įtarūs, jog pas asmenis narkotinių medžiagų gali būti ir daugiau, vieno jų namuose buvo atlikta krata. Jos metu rasta jau sudžiovintų kanapių daigų, taip pat įvairių trąšų, skatinančių kanapes augti.

Pirminiais duomenimis, įtariamojo namuose aptikti galimai narkotinių medžiagų turintys sudžiovinti augalai, parvežti iš to paties, Gadūnavo seniūnijoje esančio miško.

Už neteisėtą kanapių auginimą bei disponavimą narkotinėmis medžiagomis, įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

GALERIJA

  • Telšių rajono miške rastos auginamos kanapės, sulaikyti du vyrai
Telšių policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS