Už neteisėtą prekybą automobilių dalimis – 100 tūkst. eurų vertės turto konfiskavimas | kl.lt

UŽ NETEISĖTĄ PREKYBĄ AUTOMOBILIŲ DALIMIS – 100 TŪKST. EURŲ VERTĖS TURTO KONFISKAVIMAS

  • 1

Teismas už neteisėtą prekybą automobilių dalimis panevėžietį nuteisė lygtinai, skyrė baudą ir nusprendė konfiskuoti 100 tūkst. eurų vertės turto, pirmadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, palaikiusi kaltinimą byloje.

41-erių V. V. pripažintas kaltu dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo ir kitų nusikaltimų.

Jis į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų akiratį pakliuvo prieš dvejus metus, kai kilo įtarimų, kad V. V. gali neteisėtai verstis stambaus masto komercine veikla jos neregistravęs Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) ir nemokėdamas mokesčių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jolita Pocienė.

„Siekiant ištirti beveik ketverius metus V. V. galimai vykdytą neteisėtą veiklą, paprašyta informacijos iš kelių užsienio šalių bankų, tarptautinių siuntų gabenimo tarnybų, užsienio šalių teisėsaugos institucijų. Taip pat skirtos užduotys VMI ir FNTT specialistams atlikti ūkinės finansinės veiklos tyrimus“, – apie sudėtingą tyrimą pasakojo prokurorė.

Panevėžio apygardos teismas V. V. skyrė laisvės atėmimą vieniems metams, atidedant jos vykdymą dvejiems metams bei 8,2 tūkst. eurų baudą. Teismo sprendimu V. V. skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 100 tūkst. eurų vertės turto konfiskavimas.

Taip pat iš nuteistojo konfiskuota ir daugiau nei tūkstantis vienetų automobilinės aparatūros, navigacijos įrangos ir prietaisų. Atliekant tyrimą, ši įranga rasta vyro namuose per kratas.

Paaiškėjo, kad dalis jos įvairiose užsienio šalyse įregistruota kaip dingusi ar pavogta. Dėl navigacijos įrangos bei kitokios automobilinės aparatūros vagysčių Vokietijos pareigūnai atlieka ikiteisminius tyrimus, kuriuose V. V. apklaustas kaip įtariamasis.

Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs šią bylą, konstatavo, kad V. V. 2011–2015 metais įvairių automobilių detalėmis bei kita automobiline aparatūra prekiavo internetu, o pirkėjai pervesdavo pinigus į sąskaitas, atidarytas įvairiuose Lietuvoje bei užsienio šalyse veikiančiuose bankuose V. V., jo žmonos bei dar trijų asmenų vardu.

V. V. taip pat pripažintas kaltu dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo. Teisiamasis į savo bei dar kelių asmenų vardais atidarytas bankų sąskaitas gavęs neteisėtų komercinės veiklos pajamų didžiąją jų dalį panaudojo vystydamas šį verslą, atlikdamas finansines operacijas, įsigydamas nekilnojamąjį turtą.

Jau atliekant ikiteisminį tyrimą, 2015 metų pavasarį, V. V. žmonos vardu registruoti du automobiliai perregistruoti kitiems asmenims, nors šios šeimos turtui buvo skirti laikini nuosavybės teisės apribojimai. Todėl V. V. teismo pripažintas kaltu ir dėl neteisėtai perleisto turto, kuriam buvo skirti laikini nuosavybės teisės apribojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Kaune, Islandijos plente , požeminių garažų masyvuose yra ardomos mašinos, vyksta veiklos naktimis . Kamerų pagalva stebi tetitorija ir "dirba".Niekam neįdomu kas dedasi naktimis tokiose vietose, labai keista nors policija Žaliakalnio pašonėje yra , tačiau tvarkos nėra.Nedirba Kriminalistai ,ir kitos tarnybos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS