Už sukčiavimą nuteista buvusi Šiaulių darželio direktorė | kl.lt

UŽ SUKČIAVIMĄ NUTEISTA BUVUSI ŠIAULIŲ DARŽELIO DIREKTORĖ

  • 0

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį kalta dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, turto iššvaistymo ir pasisavinimo pripažino buvusią lopšelio-darželio direktorę Liudą Šėgždienę.

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį kalta dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, turto iššvaistymo ir pasisavinimo pripažino buvusią lopšelio-darželio direktorę Liudą Šėgždienę.

Pasak teismo, 54 metų moteris nusikaltimus padarė būdama valstybės tarnautoja, jai skirta 11,7 tūkst. litų piniginė bauda.

Teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad nuteistoji Šiaulių miesto savivaldybei turės sumokėti 5048 litų turtinę žalą.

Kaip nurodoma baudžiamojoje byloje, nusikaltimas padarytas 2003–2011 metais, buvusiai lopšelio-darželio "Gluosnis" vadovei inkriminuotas ne vienas nusikaltimo epizodas.

Viename iš tokių epizodų konstatuojama, kad dvi Šiaulių miesto gyventojos vaikų užsiėmimas naudojosi lopšelio-darželio sale. Už nuomą moterys mokėjo pinigus. Tačiau kaip paaiškėjo, gautus 3,1 tūkst. litų L.Šėgždienė, užuot pervedusi į lopšelio-darželio labdaros-paramos fondą sąskaitą, juos pasisavino.

Kitame nusikaltimo epizode konstatuojama, kad suklastojus dokumentus vienai lopšelio-darželio darbuotojai neva buvo padidintas darbo krūvis. Nors minėta darbuotoja jokio papildomo darbo neatliko, į jos sąskaitą kaip už neva atliktą papildomą darbą buvo pervesti pinigai. Vėliau ugdymo įstaigos direktorė minėtai darbuotojai nurodė šiuos gautus pinigus atiduoti jai.

Ėmus aiškėti nusikaltimams, lopšelio-darželio vadovė Šiaulių savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu iš užimamu pareigų buvo atleista.

L.Šėgdžienė savo kaltę neigė. Teismas, išnagrinėjęs šią bylą konstatavo, kad jos kaltė yra įrodyta nukentėjusiųjų, liudytojų parodymais, kita bylos medžiaga. Taip pat teismas konstatavo, kad buvusi lopšelio-darželio direktorė savo nusikalstamais veiksmais valstybei padarė ne tik finansinę, bet ir neturtinę žalą.

Šis nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS