Vaikžudei iš Švenčionių rajono – galutinis teismo verdiktas | kl.lt

VAIKŽUDEI IŠ ŠVENČIONIŲ RAJONO – GALUTINIS TEISMO VERDIKTAS

Mergina iš Švenčionių rajono pripažinta kalta nužudžius savo naujagimę dukrą.

Ivona Skorulskaja nuteista kalėti 8 metus patausos namuose. Įstatymas už bejėgiškos būklės savo šeimos nario nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Teisėjas Arūnas Kisielius sakė, kad bausmę I. Skorulskajai skyrė atsižvelgęs į jos jauną amžių. Vaiko mergina susilaukė būdama 18 metų.

Tuo metu vaiko tėvas Edvardas Subočius visiškai išteisintas.

Teismas mano, kad I. Skorulskaja įvykio metu buvo viena.

„Nors teisme ji tvirtino, kad pagimdžius naujagimę pasiėmė E. Subočius, teisėjų kolegijos tokia versija neįtikina. Kolegija mano, kad nėra įrodymų, leidžiančių daryti neabejotiną išvadą, kad padarė jam inkriminuotus, nenustatytas nė vienas liudytojas, galintis patvirtinti I. Skorulskajos pasakojimą“, – sakė teisėjas A. Kisielius.

Išteisintojo advokatas Stasys Karvelis sako, kad nuosprendis yra teisingas.

„Jos pirminiai parodymai vienokie, paskui pakeitė“, – žurnalistams sakė advokatas. Jis mano, kad jo klientas buvo apkalbėtas, nes nėščia mergina pyko, kad buvo palikta, be to, bijojo savo mamos. I. Skorulskaja iš pradžių teigė, kad gimdymo metu buvo viena, paskui ėmė tvirtinti, kad buvo ir E. Subočius. 

Kūdikis miršta juo nesirūpinant, ji siekė atsikratyti kūdikiu.

Prokuroras Rolandas Imbrasas prašė merginai skirti 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o vaiko tėvui E. Subočiui – 9 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Prokuroras sako dar nežinantis, ar skųs E. Subočiaus išteisinimą. Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokuratūra teigė, kad 2015 metų naktį iš spalio 19-osios į 20-ąją, E. Subočius sužinojo, kad I. Skorulskaja tuoj gimdys ir jis yra gimsiančio vaiko tėvas. Prie upės pagimdytą neišnešiotą, bet gyvą kūdikį, įtariama, E. Subočius panardino į Žeimenos upę, kur naujagimis paskendo. Tiksli vaiko mirties priežastis taip nebuvo nustatyta, nes jis buvo rastas daug vėliau po įvykio ir gerokai suiręs.

Prokuratūra įtaria, kad I. Skorulskaja iš anksto buvo apsisprendusi neauginti vaiko ir planavo juo atsikratyti.

Tų metų lapkričio pradžioje vanduo apirusį vaiko kūną išmetė į krantą Pabradės pakraštyje, Meškerinės gatvėje. Apie radinį pareigūnams pranešė palei Žeimenos upę vaikščiojęs praeivis.

E. Subočius teismui pasakojo, kad tuo metu, kai buvo nužudyta jo dukra, jis buvo Pabradėje su draugais. I. Skorulskaja jam parašė žinutę, siūlydama susitikti. Tačiau jis su ja nebendravo.

„Nepavyko nustatyti kūdikio mirties priežasties, tačiau aišku, kad jis gimė gyvas, ekspertai nustatė, kad prieš mirtį jis buvo maitintas“, – sakė prokuroras.

R. Imbrasas teigė, kad jauna moteris nieko nedarė, kad naujagimis liktų gyvas, ji nėštumo metu vartojo alkoholį, norėjo kūdikio mirties, neprieštaravo, kad E. Subočius paimtų kūdikį.

„Kūdikis miršta juo nesirūpinant, ji siekė atsikratyti kūdikiu“, – mano prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stebina sitoks poziuris.

Nustebino prokuroro ir teismo sprendimas Subocius isteisintas.Nustebino jo pasakymas ;as su ja nepalaikiau jokiu santikiu.Tai is kur atsirado tas kudikis? Kodel niekas nekreipe demesio ,kad ji buvo dar nepilnamete.mat vyrai nekalti.Pati kalta.Todel sitiek malakietku gimdo,o vyrai nekalti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS