B. Jovaišienė: daugelyje šalių pajutau, kad užsieniečiai žavisi mūsų tauta | kl.lt

B. JOVAIŠIENĖ: DAUGELYJE ŠALIŲ PAJUTAU, KAD UŽSIENIEČIAI ŽAVISI MŪSŲ TAUTA

  • 5

„Esate labai maža tauta, labai smalsūs, energingi žmonės ir visko norite. Jūs turite „variklį“, esate protingi, darbštūs, smalsūs, ir galite daug pasiekti“, – tokie žodžiai, pasakyti vieno vokiečio rašytojai ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ valdybos pirmininkei Brigitai Jovaišienei įsiminė ilgam.

Su savo vyru fotomenininku Mariumi Jovaiša daugybę šalių apkeliavusi moteris pastebi, kad nors patys save esame linkę nuvertinti, užsieniečiai žavisi mūsų tauta.

Prieš dešimtmetį fotografijų albumą su ypatingais Lietuvos vaizdais sumanę ir išleidę M. Jovaiša ir B. Jovaišienė dabar gyvena nauju projektu, kurio tikslas – išgarsinti Lietuvą per atradimus.

„Tikiuosi, kad mano knyga turės „šalutinį“ efektą ir primins žmonėms, kad Lietuvoje daug ką galima nuveikti – galima daug ko išmokti, ir net pabaigus studijas užsienyje grįžti ir dirbti Lietuvoje. Mūsų šalyje yra labai plačios gamybinės bazės dirbantiems biotechnikos, lazerių, naujųjų technologijų srityje“, – kalba M. Jovaiša.

Jo manymu, visuomenėje buvo susidaręs įspūdis, kad būtinai reikia bėgti iš Lietuvos, čia neįmanoma mokytis, nėra ką dirbti, labai žemos lubos ir menkos galimybės. Bet taip, anot fotomenininko, nėra, ypač – naujose srityse.

„Manau, kad vaikai, matydami tuos darbus ir būdami tokioje aplinkoje, tuo užsikrės. Asmeniškai mūsų vaikai labai vertina faktą, kad gyvename labai arti natūralios žemės ir turime tikrų dalykų – gyvename šalia miško, upės, ežero, labai daug laiko skiriame bendravimui su seneliais.

Nuvažiavęs į kitą šalį pamatai įvairių dalykų, apsilankai atrakcionų parke – visa tai yra smagu, bet išlieka namų, savos aplinkos, šeimos ir draugų trauka išlieka. Mūsų vaikai auga turėdami labai stiprų šaknų jausmą“, – pasakoja fotomenininkas.

Plačiau – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

negi nesupratai

pagal mandagumą parodo kad žavisi o po kiek laiko išaiškėja kad mandagiai tave išduria

Objektyviai

Estai gal ir labiau pažengę, bet latviai žavisi Lietuva ir lygiai taip pat kompleksuoja. Beje, jie pirmauja % emigracijoje. Mums reikėtų lygintis ne su vakarais, bet su likimo broliais ty possovietais. Tokiu atveju mes po estų, o kitus lenkiam. Mūsų purvasklaida įvarė mums nepilnavertiškumo kompleksą.

briedui

na, pats matyt sėdi šūde iki barzdos ir cypi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS