Berlyno kino festivalio pagrindinėje programoje – 23 juostos iš 25 pasaulio šalių | kl.lt

BERLYNO KINO FESTIVALIO PAGRINDINĖJE PROGRAMOJE – 23 JUOSTOS IŠ 25 PASAULIO ŠALIŲ

  • 0

69-ojo Berlyno tarptautinio kino festivalio programoje bus pristatytos juostos iš 25 pasaulio šalių, įskaitant Zhang Yimou (Džang Imou), Adamo McKay (Adamo Makėjaus) ir kitų kino kūrėjų darbus.

„Į 69-osios Berlinalės programą įtraukti 23 filmai. Pristatytų projektų kūrime dalyvavo iš viso 25 šalys. 20 filmų festivalyje bus rodomi pirmą kartą“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame konkurso organizatorių pranešime.

„Pagrindinėje konkursinėje programoje dalyvauja septynių režisierių moterų filmai“, – nurodoma jame.

Į programą įtraukti prancūzų klasiko Andre Techine (Andrė Tešinė) juosta „L'adieu à la nuit“ (Farewell to the Night) su Catherine Deneuve (Katrin Denev), A. McKay komedija „Vice“, kinų režisieriaus Zhang Yimou darbas „One Second“ ir kiti filmai.

Anksčiau buvo skelbta, kad konkurse taip pat dalyvaus Agnieszka Holland (Agnieška Holand) su filmu „Mr. Jones“, kur vaidina Edwardas Nortonas (Edvardas Nortonas), Vanessa Kirby (Vanesa Kerbi) ir Peteris Sarsgaardas (Piteris Skarsgardas); režisierės Isabel Coixet (Izabel Koišet) juosta „Elisa y Marcela“ (Eliza ir Marsela); Yuvalio Adlero (Juvalio Adlero) filmas „The Operative“ su Diane Kruger (Diana Kriuger) ir Martinu Freemanu (Martinu Frimanu), taip pat Hansas Petteris Molandas (Hansas Peteris Molandas) su darbu „Our Steling Horses“, kuriame vaidina Stellanas Skarsgardas (Stelanas Skarsgardas).

Festivalyje taip pat bus parodytas prancūzų kino meistrės ir garsios fotografės Agnes Varda (Anjes Varda) dokumentinis filmas „Varda by Agnes“, prancūzo Francois Ozono (Fransua Ozono) ir vokiečių režisieriaus Fatiho Akino filmai.

Kino šventę atidarys danų režisierės Lone Scherfig (Lonės Šerfig) juosta „The Kindness of Strangers“.

2019-ųjų metų Berlyno kino festivalis vyks vasario 7–17 dienomis. Festivalio žiuri vadovaus „Oskaro“ laureatė ir viena garsiausių Prancūzijos aktorių Juliette Binoche (Žiuliet Binoš).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS