E. Montvidas: Londono kirpykloje pasigailėjau išsidavęs, kad esu lietuvis | kl.lt

E. MONTVIDAS: LONDONO KIRPYKLOJE PASIGAILĖJAU IŠSIDAVĘS, KAD ESU LIETUVIS

  • 7

Lietuvos operos solistas tenoras Edgaras Montvidas užkariauja didžiąją pasaulio sceną, tačiau retas žino apie sunkų kelią, kurį solistui teko nueiti. Vyras prisipažįsta, jog gyvenimas Londone atnešė ne tik džiugių akimirkų.

Gyvenimo istorija LRT TELEVIZIJOS dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ šį vakarą jis papasakos apie savo karjeros kelią, pažintis su garsiausiais pasaulio atlikėjais bei nelengvą, bet kupiną nuotykių vaikystę: „Mes augom labai labai nepasiturinčiai. Suspausdavo širdį, kai girdėdavau iš kaimynų buto sklindančią muziką, o mes vis dar gyvenom su juodai baltu televizoriumi.“

Savo gyvenimo kelionę E. Montvidas pradėjo 1975-ųjų gegužės 27 dieną Kybartuose ir jau nuo mažų dienų išgyveno nutrūkusius tėvų santykius. Vyras beveik neatmena dienų, kurias leido su tėčiu: „Ganėtinai anksti jie išsiskyrė – man buvo penkeri metai. Tiesą pasakius, aš nelabai prisimenu gyvenimo su tėvu“, – kalbėjo operos solistas. E. Montvidui teko išgyventi ir ankstyvą senelių netektį: „Senelis iš mamos pusės mirė anksti, kai mamai buvo penkeri, ir mano močiutė anksti mirė, kai man buvo šešeri, o senelio iš tėčio pusės iš viso nepažinau“ – pasakoja operos solistas.

Ta pačia gimimo diena su E. Montvidu dalijasi ir kaunietė buhalterė Jurgita Rekuvienė. Ji savo vaikystę pamena šviesią ir kupiną šiltų akimirkų, tačiau vieno įvykio, kuris nutiko kelionės iš mokyklos metu, moteris negali pamiršti ir šiandien: „Aš jau buvau prie pat namų, kai staiga kažkas man griebė už kuprinės. Atsisuku, o ten vyresnė mergaitė. Ji trenkė man per veidą, atidarė kuprinę, pasiėmė bandeles ir kažkur dingo“, – dar ir dabar su baime akyse pasakoja J. Rekuvienė.

Trečiasis 1975-ųjų gegužės 27-osios vaikas – vilnietis verslininkas, natūralios lietuviškos kosmetikos firmos įkūrėjas Vitalijus Voleika. Vyras neslepia, jog sunkiausias sprendimas, kurį teko priimti gyvenime – skyrybos su pirmąja žmona: „Kartu išgyvenome turbūt daugiau nei septynis metus, būdavo tikrai daug pykčių, konfliktinių situacijų. Nesinorėjo, kad vaikas matytų tai. Kadangi ir mano tėvai buvo išsiskyrę, aš buvau pirmas iniciatorius ir priėmėm sprendimą, kad bus abiems taip geriau“, – kalba V. Voleika.

Tuo tarpu E. Montvidas užkariauja didžiąją pasaulio sceną, tačiau retas žino apie sunkų kelią, kurį solistui teko nueiti. Vyras prisipažįsta, jog gyvenimas Londone atnešė ne tik džiugių akimirkų: „Aš pirmus porą mėnesių labai labai ilgėjausi Lietuvos, – prisiminimais dalijosi E. Montvidas. Kirpykloj išgirdau lietuviškai kalbant ir taip apsidžiaugiau, sakau – oi, kaip smagu, jaučiuosi kaip Lietuvoj. Ir tada pirmą kartą pasigailėjau, išsidavęs, kad esu lietuvis. Šalia buvusios merginos atsisuko, pasižiūrėjo į mane, susižvalgė taip ir nieko nepasakė...“

Operos solisto E. Montvido, buhalterės J. Rekuvienės bei verslininko V.Voleikos gyvenimo istorijos – šio vakaro dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ 19:30 per LRT TELEVIZIJĄ.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

man kazkodel uzkliuvo

''tačiau retas žino apie sunkų kelią'',galima pagalvoti kad likes lietuvoje zmogus gaunantis minimuma algos dirba labai lengvai ir visi sunkumai jam yra baigesi seniai seniai.Kam tas graudzias ''pasakas''reik sekti juk aplink ir mastanciu dar yra.

Rasė

"Rasia", tu "rasia"...

Ko cia teisti ir rusiuoti

Zmones, kurie kazka susikuria jie nesedi lietuviu burelyje uzsidare. Yra atviri viskam ir nesirenka zmoniu pagal tautybe, rasia ar dar kokius isskaiciavimus. As pavyzdziui gyvenu Amerikoj, mano pazistami visokiu tautybiu ir visokiu specialybiu. O beje nuosirdziausiai galiu bendrauti je su tais kur atseit " prasimuse", kazka " pasieke", o su paparastais vargo maciusiais zmonemis. Tokie man atstoja ir tevua ir draugus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS