Europos operos dienos: kviečia iš arčiau pažvelgti į teatro užkulisius | kl.lt

EUROPOS OPEROS DIENOS: KVIEČIA IŠ ARČIAU PAŽVELGTI Į TEATRO UŽKULISIUS

Prasidėjus Europos operos dienoms, beveik 80 operos ir baleto teatrų Senajame žemyne atveria duris ir kviečia artimiau susipažinti ne tik su scena, bet ir tuo, kas vyksta už jos ribų.

Parodoje „Teatras kaip namai“ – butaforija ir rekvizitai iš kelių populiarių baletų ir operų pastatymų.

„Kadangi šiemet Europos dienų potemė yra „Kai praeitis susitinka ateitį“, tai mes labai medžiagiškai pagalvojome, kad būtų įdomu raudonajame fojė pristatyti tai, ką mes rodome paprastai scenoje ir ką žiūrovas mato labai iš toli. Tai yra butaforijos detalių paroda. Tą parodą sujungėme į temą – „Teatras kaip namai“. Raudonajame fojė jūs galėsite, ir kiekvienas atėjęs galės pamatyti tam tikrus teminius buto kampelius. Tai, ką mes kasdien turime. Tarkime, poilsio kambarį, kuris sudarytas iš skirtingų spektaklių detalių ar vaikų kambarį, virtuvę ir taip toliau“, – aiškina LNOBT gen. direktoriaus pavaduotoja rinkodarai Laima Vilimienė.

Pasak L. Vilimienės, scenoje atsiradęs dramblys, mašina ar milžiniškas stalas, nukrautas maisto, prikausto žiūrovų dėmesį, tačiau jiems dar įdomiau visa tai iš arti pamatyti. Pašnekovės teigimu, parodai atrinkti vieni ryškiausių, visiems gerai žinomų spektaklių atributų.

Paglostyti arklį ar pavartyti „Don Kichoto“ knygas visi norintieji Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto teatre galės iki gegužės 13 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS