Kėdainiai – tarp geriausiai kultūros paveldą puoselėjančių miestų Europoje | kl.lt

KĖDAINIAI – TARP GERIAUSIAI KULTŪROS PAVELDĄ PUOSELĖJANČIŲ MIESTŲ EUROPOJE

  • 0

Prestižiniame Europos turizmo konkurse dalyvaujanti Kėdainių savivaldybė užėmė 3 vietą. Europos kultūros paveldo tinklo su partnerėmis organizuojamas konkursas „Kultūros paveldas – vertybė plėtojant atsakingą ir darnų turizmą“ dalyvius vertino 7 skirtingose kategorijose. Kėdainiai rungėsi istorinių namų, kaimų ir miestų kategorijoje bei užėmė prizinę vietą. Geriau pasirodė tik dalyviai iš Kipro ir Italijos.

Džiaugiasi aukštu įvertinimu

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius džiaugiasi tarptautiniu įvertinimu. Jis teigia, kad šis apdovanojimas yra sunkaus darbo rezultatas: „Džiugu, kad mūsų miestas aukštai įvertintas Europos Sąjungos konkurse. Tai rodo, kad teisingai kuriame turizmo plėtros strategiją. Mes daug diskutavome apie senamiesčio suaktualinimą, pritaikymą žmonių poreikiams, ypač rengiant įvairius renginius, edukacinius užsiėmimus ir šventes. Tad malonu, kad komisija įvertino mūsų pastangas. Tikiuosi, kad, kryptingai dirbdami, mes didinsime miesto svečių skaičių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Tai puiki papildoma reklama mūsų miestui“.

Konkursas skirtas skatinti kultūrinį turizmą

Šis konkursas, kuris siekia prisidėti prie Europos kultūros paveldo viešinimo ir skatinti darnų turizmą, Kėdainius įvertino už puoselėjamą miesto istoriją ir paveldą bei įvairius renginius kaip „Radviliada“, Agurkų šventė, „Broma Jazz“, „Ave Musica“, Česlovo Milošo festivalį ir kitas veiklas. Vertinimo komisija, rinkdama geriausius dalyvius, atsižvelgė į kultūros paveldo tikslų įgyvendinimą, informacijos sklaidą, veiklos sėkmingumą, turistų pritraukimą ir vietinės bendruomenės įtraukimą.

Ministerija džiaugiasi Kėdainių sėkme

Ūkio viceministras Gediminas Miškinis teigia, kad Kėdainiams šis įvertinimas yra pelnyta dovana už puoselėjimą unikalaus senamiesčio ir tradicijų, kurios garsina ne tik patį miestą, bet ir visą šalį: „Džiaugiamės, kad, minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, sulaukiame svarių Lietuvos, kaip patrauklios turizmo krypties, įvertinimų. Sveikiname Kėdainius, kurie daug padirbėjo, kad parengtų paraišką Europos kelionių komisijai ir patektų tarp konkurso finalininkų“. Pareigūnas tikina, kad Kėdainiai turi didelį, svarbų pranašumą, lyginant su kitais miestais, kuris miestą daro patrauklų tiek vietos, tiek užsienio turistams: „Ypač turistus traukia senamiesčiai. Todėl tikimės, kad apdovanojimas Kėdainiams bus tinkamas įvertinimas“.

Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus atstovė Lidija Bajarūnienė, vertindama Kėdainių dalyvavimą šiame konkurse, pabrėžia, kad miestas pastaruoju metu padarė akivaizdžią pažangą turizmo srityje ir tampa vis didesniu turistų traukos tašku: „Kėdainiai nuo seno garsėja savitumu ir unikalumu. Ūkio ministerija, bendradarbiaudama su Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija, ir Kėdainių r. savivaldybė praėjusiais metais surengė mokymus Lietuvos turizmo specialistams. Kėdainiai buvo pristatyti šalies turizmo ekspertams ir nagrinėti turistiniu požiūriu – manau, kad tai buvo vienas iš veiksnių, pastūmėjusių Kėdainius prisistatyti tarptautinėje erdvėje ir įrodyti esant vertus apdovanojimo“.

Daugėja turistų

Pastaraisiais metais turistų skaičius ir su turizmu susijusi veikla Kėdainiuose sparčiai didėja. Vien tik per 2017 metus Kėdainių krašto muziejų aplankė beveik 26 000 žmonių, surengta 130 įvairių renginių bei daugiau nei 900 edukacinių veiklų. Praeitais metais mieste buvo apsistoję daugiau kaip 9000 turistų, iš kurių beveik pusė užsieniečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS