Lietuvių fotografinės istorijos Vokietijoje | kl.lt

LIETUVIŲ FOTOGRAFINĖS ISTORIJOS VOKIETIJOJE

  • 0

Birželio 25 d. Vokietijoje, Žemutinėje Saksonijoje esančiame Leickau mieste, atidaroma Lietuvos fotomeno bienalė. Iki rugpjūčio 7-osios vyksiančio renginio pagrindinė tema – "Fotografinės istorijos".

Renginio pavadinimas apima kelionių, miestų, senamiesčių ir teatralizuoto festivalio tematiką, žmonių tarpusavio santykių problematiką, vyro ir moters gyvenimo temas, tapatumo ir atminties aktualijas. Dėmesys skiriamas Kauno menininkų kūrybai pristatyti užsienyje.

Bienalėje dvylika profesionalių fotomenininkų iš Lietuvos eksponuos išskirtine, specifine technika sukurtas fotografijas. Didingose pilies erdvėse bus pristatyta nespalvota ir spalvota fotografija, taip pat fotolakštai, sukurti naudojant cianotipijas (rankomis spaustos fotografijos), žuvies akies metodus, infraraudonųjų spindulių technikas, pasitelkiamas medijų menas, bus pristatoma analoginė, šiuolaikinė bei interaktyvioji fotografija.

Demonstruojant skirtingas fotografijos technologijas siekiama atskleisti šio meno raidą nuo jos atsiradimo pradžios iki šių laikų. Bienalės lankytojai turės puikią galimybę susipažinti ne tik su skirtingas kartas atstovaujančių lietuvių fotografų kūryba, bet ir su Lietuvos fotomeno istorinėmis slinktimis, per technikų įvairovę atpažinti individualų meno pasakojimą, temą ar žanrą.

Savotiška bienalės intriga – skirtingų epochų meno sintezė, dialogas tarp to, kas šiuolaikiška, ir to, kas sena, t.y. greta žinomų šiuolaikinių Lietuvos fotografų darbų bus galima gėrėtis ir didinga viduramžių pilies architektūra. Bienalės atidarymo metu didelis dėmesys bus skiriamas ir medijų menui. Bus rodomas žinomų fotomenininkų profesoriaus Romualdo Požerskio ir Monikos Požerskytės filmas "Degantis žmogus", taip pat fotografo, medijų meno atstovo doc. dr. Remigijaus Venckaus filmas "Susikertančios linijos. Berlynas".

Parodos kuratorės – kaunietė menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė ir Vokietijoje gyvenanti dailininkė Jūratė Sližytė – bienalėje pristatys žinomus lietuvių kūrėjus, tarp kurių – Alis Balbierius, R. ir M.Požerskiai, Vilija Kailiūtė, Robertas Misiukonis, Kristina Valasevičienė, Iridijus Švelnys, Eglė Ščerbinskaitė ir kt.

GALERIJA

  • Lietuvių fotografinės istorijos Vokietijoje
R. Penkausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS