N. Kazlaus – apie 18 metų trunkančią pažintį su M. Caballe | kl.lt

N. KAZLAUS – APIE 18 METŲ TRUNKANČIĄ PAŽINTĮ SU M. CABALLE

„Pirmas Montserrat Caballe meistriškumo kursuose atliktas kūrinys buvo viena sudėtingiausių mecosoprano partijų – Eboli arija iš operos „Don Karlas“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ prisimena operos primadona, viena žymiausių šių dienų operos sopranų Nomeda Kazlaus.

Operos solistė pasakoja, kad jai padainavus šią sudėtingą ariją, M. Caballe pasakė tik keletą žodžių: „We have a diva and wonderful voice“ (liet. turime nuostabaus balso divą). N. Kazlaus bendravimas su operos garsenybe tęsiasi 18 metų.

Su M. Caballe operos solistė N. Kazlaus susitiko po ispanų operos žvaigždės vardinio konkurso įvykusiuose meistriškumo kursuose. N. Kazlaus pasakoja, kad operos konkursai saviti, sudėtinga juose dalyvauti, kai neturi užnugario, komisijoje dalyvaujančių savų pedagogų. Visgi savo jėgomis N. Kazlaus perėjo į konkurso pusfinalį, tačiau nepateko į finalą, į kurį atvyksta M. Caballe.

„Tuomet buvau ypač jauna ir galvojau sau: „Kaip viskas taip išėjo, yra tiek įvertinimų, o čia nepripažįsta“. Nors buvome suplanavę pasilikti meistriškumo kursuose, aš norėjau išvažiuoti. Tai artimieji prikalbino likti ir bent jau pasižiūrėti į M. Caballe, nes tai legenda. Pirmas M. Caballe meistriškumo kursuose atliktas kūrinys buvo viena sudėtingiausių mecosoprano partijų – Eboli arija iš operos „Don Karlas“, – prisimena N. Kazlaus.

N. Kazlaus padainavus šią ariją, M. Caballe pravirko ir nepagailėjo jaunai operos solistei iš Lietuvos gražių žodžių: „We have a diva and wonderful voice“ (liet. turime nuostabaus balso divą).

Montserrat labai daug metų nedavė interviu, o paskambinusi man pasiūlė susitikti vasario 13 dieną, per mano gimtadienį, nes reikės pakelti taurę šampano.

„Paskui iš jos asistentės sulaukiau klausimo, ar turėčiau laiko šį vakarą ateiti pasikalbėti? M. Caballe mane supažindino su savo broliu, vienu garsiausių agentų Carlosu Caballe. Taigi dėl to padainavimo ant stalo turėjau bent 6 kontraktus“, – kalba N. Kazlaus.

Savo laidose „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ operos solistė kalbina muzikos pasaulio žvaigždes. Ji sako, kad nors rengiant laidas sutikta daugybė įdomių žmonių, vis tiek niekas neprilygsta asmeniniam santykiui su M. Caballe ir vienam judviejų interviu.

„Montserrat labai daug metų nedavė interviu, o paskambinusi man pasiūlė susitikti vasario 13 dieną, per mano gimtadienį, nes reikės pakelti taurę šampano. Tai buvo vienas iš nuostabiausių mano gimtadienių, pokalbis ir bendravimas buvo nuoširdus ir šiltas. Šis bendravimas tęsiasi jau 18 metų“, – kalba N. Kazlaus.

Tai, kad yra operos žvaigždė, N. Kazlaus padeda lengviau prisikalbinti į laidas kitas muzikos pasaulio garsenybes. Kai į Lietuvą buvo atvykusi Sarah Brightman, interviu ji sutiko duoti tik N. Kazlaus.

„Dviejų menininkų pokalbis yra visai kitoks. Pradedame kalbėti apie tai, ką abu išgyvename, ką patiriame – taip pokalbis vystosi visai kita linkme. Andrea Bocelli taip pat turėjo norą kalbėtis su kolege“, – pasakoja N. Kazlaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS