Paskelbtas Lietuvos kultūros sostinių konkursas | kl.lt

PASKELBTAS LIETUVOS KULTŪROS SOSTINIŲ KONKURSAS

  • 0

Kultūros ministerija paskelbė konkursą savivaldybėms teikti savo miestus kandidatus Lietuvos kultūros sostinių 2020, 2021 ir 2022 metams konkursui.

Lietuvos kultūros sostine gali tapti  konkurso būdu išrinktas bet kuris Lietuvos miestas, išskyrus Lietuvos sostinę Vilnių, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Lietuvos kultūros sostinės idėja gimė Vilniui rengiantis tapti Europos kultūros sostine. Pirmąja Lietuvos kultūros sostine 2008 metais tapo Zarasai. Dešimtmečio kultūros sostinių patirtis liudija, šio vardo suteikimas skatina Lietuvos miestų ir miestelių kultūrinį pagyvėjimą, regiono kultūrinę plėtrą, nacionalinės svarbos kultūros renginių iniciatyvas.

„Džiugu, kad Lietuvos kultūros sostinių projektai konsoliduoja vietos menininkų ir kūrybingų gyventojų jėgas, tampa kultūros puoselėjimo ir sklaidos  metais. Sostinės metais pradėtos įgyvendinti iniciatyvos sėkmingai tęsiamos ir ateityje“, – sako  Kultūros ministerijos Kultūrinės edukacijos politikos skyriaus patarėja Jadvyga Lisevičiūtė.

Konkurso tikslas – skatinti Lietuvos regionų gyventojų kultūrinį aktyvumą ir kūrybingumą, įtraukti į kultūros procesus bendruomenę, verslą, mecenatus, jaunimą, taip pat plėtoti kultūrą ir meną, kūrybines iniciatyvas ir partnerystę bei kultūros paslaugų prieinamumą.

Konkurso nuostatus ir papildomą informaciją rasite Kultūros ministerijos interneto svetainėje.

Paraiškos priimamos paštu ir el. paštu  iki 2018 m. gegužės 25 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS