Prezidentė pasveikino poetę V. Palčinskaitę jubiliejaus proga | kl.lt

PREZIDENTĖ PASVEIKINO POETĘ V. PALČINSKAITĘ JUBILIEJAUS PROGA

  • 1

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pasveikino poetę Violetą Palčinskaitę 75-mečio proga.

Pasak šalies vadovės, poetės kūryba brangi ir suaugusiems, ir mažiesiems skaitytojams, suartina kartas ir spalvina vaikystę poezijos tonais.

Savo eilėraščiais, pjesėmis kine ir teatre V. Palčinskaitė kuria šviesų pasaulį, kupiną pasakų, paprastų kasdienybės stebuklų, tikėjimo grožiu ir gerumu, augina vaiko širdyje tauriausius jausmus ir perteikia jam amžinąsias vertybes, rašoma Prezidentūros paskelbtame pranešime.

Prezidentė padėkojo V. Palčinskaitei už literatūrą praturtinančią įtaigią žodžio meistrystę ir gimtadienio proga palinkėjo kuo daugiau sveikatos ir stiprybės, kad įkvėpimas visada lydėtų gyvenimą ir kūrybą.

Poetė, dramaturgė, scenaristė V. Palčinskaitė gimė 1943 metų lapkričio 20 dieną Kaune. Eilėraščius pradėjo spausdinti 1958 metais, o pirmąjį eilėraščių rinkinį „Žemė kėlė žolę“ 1961 metais išleido būdama septyniolikos metų.

Poetė yra apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Riterio kryžiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RK

mano mylima vaikystės poetė!Tokia pati miela,nuoširdi,geranoriška ir visai visai nemateriali kaip ir jos eilių herojai.Kaip gera būna prie Jūsų prieti ir apsikabinti.Kaip mamą,sesę ar geriausią draugę!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS