Rusija atšaukė leidimą rodyti britų komediją „Stalino mirtis“ | kl.lt

RUSIJA ATŠAUKĖ LEIDIMĄ RODYTI BRITŲ KOMEDIJĄ „STALINO MIRTIS“

  • 0

Rusijos kultūros ministerija antradienį atšaukė leidimą rodyti britų filmą „Stalino mirtis“ (The Death of Stalin), kurį pareigūnai ir garsūs menininkai pavadino įžeidžiamu ir ekstremistiniu.

Armando Iannucci (Armando Janučio) komedijoje, kurios pasaulinė premjera įvyko rugsėjo mėnesį, pasitelkiant satyrą vaizduojamos grumtynės dėl valdžios po Stalino mirties 1953 metais. Juostoje aktoriai vaidina istorines figūras, tokias kaip Antrojo pasaulinio karo laikų vadas maršalas Georgijus Žukovas.

„Platinimo sertifikatas ... atšauktas“, – sakė Kultūros ministerijos atstovė.

Kaip nurodė ministerija, filmas atšaukiamas pareigūnams nustačius, kad jame yra „informacijos, kurios platinimas Rusijoje teisiškai draudžiamas“.

Anglų ir prancūzų filmas kino teatruose turėjo būti ribotai rodomas nuo ketvirtadienio. Prieš jį protestavo konservatyvūs veikėjai, nors recenzijos Rusijos laikraščiuose buvo geros.

Pirmadienį kultūros ministras Vladimiras Medinskis surengė privačią peržiūrą pareigūnams ir kino režisieriams.

Žemųjų parlamento rūmų Kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Jelena Drapeko naujienų svetainei RBK sakė, kad „niekada gyvenime nematė tokio šlykštaus dalyko“.

Po peržiūros 22 žmonės pasirašė laišką, kuriuo ragino V. Medinskį atidėti filmo demonstravimą ir patikrinti, ar juo nepažeidžiami kokie nors įstatymai.

Tarp pasirašiusiųjų yra kino režisierius Nikita Michalkovas, kuris už savo 1995 metų filmą „Saulės nualinti“ (Utomlionnyje solncem), pasakojantį apie Stalino represijų laikus, yra pelnęs „Oskarą“, ir maršalo G. Žukovo dukra Era.

GALERIJA

  • Rusija atšaukė leidimą rodyti britų komediją „Stalino mirtis“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS