Saudo Arabija atšaukia dešimtmečius galiojusį kino teatrų draudimą | kl.lt

SAUDO ARABIJA ATŠAUKIA DEŠIMTMEČIUS GALIOJUSĮ KINO TEATRŲ DRAUDIMĄ

  • 0

Saudo Arabija pirmadienį paskelbė atšaukianti dešimtmečius galiojusį draudimą karalystėje veikti kino teatrams.

Šis istorinis žingsnis yra dalis didelio masto socialinių reformų, inicijuotų itin įtakingo sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano (Mohamedo bin Salmano).

Kultūros ir informacijos ministerija paskelbė, kad „komerciniams kino teatrams karalystėje bus leista veikti nuo 2018 metų pradžios – pirmąkart per daugiau kaip 35 metus“.

Pranešime sakoma, kad vyriausybė nedelsdama pradės licencijų steigti kino teatrus išdavimą.

Kino teatrus karalystė gaivina skatindama pramogas pagal didelį reformų planą „Vizija 2030“, kurį vykdo nepaisydama konservatorių nepritarimo.

„Tai labai svarbus momentas plėtojant karalystėje kultūrinę ekonomiką“, – sakoma informacijos ministro Awwado Alawwado (Avado Alavado) pareiškime.

Griežtosios linijos šalininkai, kurie kino teatrus laiko grėsme kultūriniam ir religiniam identitetui, suvaidino pagrindinį vaidmenį juos 9-ajame dešimtmetyje uždarant.

Saudo Arabijos aukščiausio rango dvasininkas sausio mėnesį perspėjo dėl kino teatrų „nuodėmingumo“ ir sakė, kad jie gadins moralę.

Tačiau atrodo, kad valdžia šios grėsmės nepaiso.

Saudo Arabijos kino kūrėjai ilgą laiką tvirtina, kad „YouTube“ amžiuje kino teatrų draudimas neturi prasmės.

Saudo Arabijos filmai kėlė susidomėjimą užsienyje ir buvo platinami internetu, siekiant apeiti oficialius platinimo kanalus ir kartais griežtą valstybės cenzorių žvilgsnį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS