Tarptautiniame festivalyje moterų choras „Liepos“ pelnė ne vieną medalį | kl.lt

TARPTAUTINIAME FESTIVALYJE MOTERŲ CHORAS „LIEPOS“ PELNĖ NE VIENĄ MEDALĮ

Vilniaus moterų choras „Liepos“ Lietuvai Valstybės atkūrimo šimtmečiui dovanojo auksą - Portugalijos sostinėje Lisabonoje vykusiame 7-ajame Tarptautiniame chorų festivalyje „Coros de Vero“ pelnė net du festivalio aukso ir vieną sidabro medalius.

Aktyviai koncertuojantis, ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos vardą garsinantis daugybės konkursų laureatas Vilniaus moterų choras „Liepos“ Lisabonoje auksą laimėjo sakralinės ir folkloro muzikos kategorijose, o sidabrą - lygių balsų kategorijoje.

Festivalyje taip pat pasirodė Lisabonos Grigališkojo instituto vaikų choras, vaikų choras „Canzona“ iš Lenkijos, Lisabonos Grigališkojo instituto jaunimo choras, Lisabonos Grigališkojo instituto kamerinis choras, jaunimo choras iš Tenerifės, choras „Soli Deo Gloria“ iš JAV, Regina Coeli choras iš Portugalijos, Lisabonos aukštesniosios muzikos mokyklos kamerinis choras, choras „emCANTUS“ iš Portugalijos, Lisabonos bendruomenės choras, dainininkai „Coronation Singers“ iš Singapūro, kurie varžėsi šešiose kategorijose.

Festivalis „Coros de Vero“ garsėja tuo, kad jame dalyvaujantys labai skirtingi chorai ne tik varžosi aukščiausio lygio chorų konkurse, bet ir pasirodo įvairiose istorinėse Lisabonos vietose susirinkusiai entuziastingai publikai.

„Sveikiname ir didžiuojamės Vilniaus kultūros centro moterų choro „Liepos“ kolektyvo ir vadovės Audronės Steponavičiūtės Zupkauskienės iniciatyva ir laimėjimais. Vos prieš mėnesį XVII Tarptautiniame Felikso Nowowiejskio chorinės muzikos festivalyje, kuris vyko gegužės 17-19 dienomis Lenkijos mieste Barčeve, „Liepos“ tapo geriausiu užsienio choru bei buvo apdovanotos už geriausią liaudies dainos atlikimą (V. Augustino „Anoj pusėj Dunojėlio“), ir štai puikus choro įvertinimas Portugalijoje. Pasitinkant Lietuvos šimtmečio dainų šventę „Vardan tos...“, tai ypatinga dovana Lietuvai Valstybės atkūrimo šimtmečio proga“, - džiaugiasi Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

Kitais metais 30-ties kūrybinių metų jubiliejų švęsiantis Vilniaus moterų choras „Liepos“ koncertuoja įvairiose Lietuvos koncertų salėse, gieda bažnyčiose. Choro repertuaras labai įvairus - nuo Grigališkojo choralo iki šiuolaikinių kūrinių. Parengtos bei atliktos kelios teminės chorinės muzikos programos.

„Liepų“ atliekami kūriniai dažnai skamba radijo bei televizijos eteryje. „Liepos“ koncertavo ir koncertuoja su garsiausiais Lietuvos atlikėjais: Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, garsiausiais Lietuvos muzikos atlikėjais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS