Alisa stebuklų lentynoje: daiktai, kurie nuspalvins rudenį | kl.lt

ALISA STEBUKLŲ LENTYNOJE: DAIKTAI, KURIE NUSPALVINS RUDENĮ

Basta! Kolektyviniai sodai liko praeityje, bet įkvėpimas iš sodų ir balkonų stovi sudėtas čia. Laikas krauti baterijas rudeniui: statyti „AirBnB“ apartamentus paukščiams, puoštis aksesuarais iš gamtos fondo, prasinešti pro vario laukus, perskaityti devynių tomų lietuviškų skonių pasaką, susipakuoti į trolių mumių klimatui derančius megztinius ir mažiau dėmesio kreipti į tobulas formas, nes primityvios taip pat gražios.

1

Surenkamas inkilas „BIRD BnB“

LIETUVA

Diz. Martynas Kazimierėnas, Vytautas Gečas, Paulius Vitkauskas

www.march.lt

„Bird BnB“ yra ypač lengvai surenkamas inkilas nedideliems miesto paukščiams – tereikia patraukti virvę – ir prašom! Natūralaus ąžuolo stogo ir plastiko sienų derinys puikiai prisitaiko prie šiuolaikinių didmiesčių nuotaikos ir yra patvarus bei saugus paukščiams. Viduje paukštis ras virvę, ant kurios patogu tupėti ir išlipti į išorę, o pailginta stogo atbraila apsaugos inkilo angą nuo plėšrūnų. Pritaikytas įvairioms klimato juostoms.

(Dariaus Petrulaičio nuotr.)

2

Aksesuarų kolekcija „Garden“

LIETUVA

Diz. Laura Tulaitė, Eivaras Rastauskas

www.okiiko.eu

Kai pavargsti nuo viso pasaulio dizaino, geriausia, ką gali padaryti – nueiti į sodą ir iš gamtos fondo susirinkti tai, ko jame randi. Natūralios formos ir spalvos tokios, kokias davė mama gamta. Kelerius metus skaičiuojanti OKIIKO aksesuarų kolekcija, įkvėpta sodo, tokia ir yra – suverta iš natūralių akmenų ir dizainerių rankose įgavusi nešiojamą pavidalą. Šį kartą be įmantrių formų, grafinių manevrų, bet tiesiog limpanti prie kūno.

(Raimondos Vyšnios nuotr.)

3

Puodeliai „Primityvūs“

LIETUVA

Diz. Vilius Dringelis

www.viliusdringelis.com

Būti primityviam tobulų daiktų pasaulyje yra visai fun. Šie dizainerio Viliaus Dringelio puodeliai-suvenyrai sugalvoti stebint miesto mugių prekiautojus ir jų parduodamus riestainius bei spurgas. Tobulos figūros stokojantys puodeliai primena, kad ir klaidos turi gražią estetiką, be to, būdami netradicinės, primityvios formos, jie išsiskiria savo žaismingumu daiktų buityje, 50-ies pilkų atspalvių kasdienybėje, ir suteikia jai optimizmo.

(Lauryno Komžos nuotr.)

4

Kanapių aliejus „Copper / Field“

LIETUVA

Diz. Robertas Ulinskas

www.copperfield.lt

Davatkos, galite atsisėsti, čia nekalbėsime nei apie marihuaną, nei apie hašą. Lietuvoje užaugusių pluoštinių kanapių revoliucija tarsi vaistų dizaino buteliuke – tai kanapių aliejus, skirtas šiuolaikiškam, sveikam ir sveiką protą išlaikiusiam žmogui. „Copper / Field“ vardas pasakoja legendą apie vario lauką. Taip atrodo rudenį nupjautas kanapių laukas, kvepiantis šiaudais bei žeme, alsuojantis ramybe ir užsukantis natūralų ciklą, kai kažkas baigiasi ir kažkas prasideda iš naujo. Šiame lauke gali ranka pasiekti tai, ką mums sukūrė gamta.

(Dariaus Petrulaičio nuotr.)

5

Drabužių kolekcija „ATUKO“

LIETUVA

Diz. Atėnė Malinauskaitė

www.atuko.eu

Galimybė susipakuoti į šiltą ir gražų megztinį – tai gali būti pirmas punktas rudens must-have sąraše, atsižvelgiant į lauko termometro parodymus. Su mados dizainerės Atėnės Malinauskaitės megztais oversaiziniais, minimalistinio stiliaus megztiniais gali sėdėti sode, balkone, šlaistytis miesto gatvėmis ir vis tiek labai gerai atrodyti. Lyg parvykus iš Skandinavijos.

(Monikos Dovidaitės nuotr.)

6

Knyga „Proud of Lithuania. A Fairy Tale by Sweet Root“

LIETUVA

Diz. „BOY creative studio“

www.sweetroot.lt

Modernus ir labai lietuviškas  restoranas „Sweet Root“ bei jo kūrėjai šiemet ėmėsi iš peties. Jie ne tik įšoko į geriausių Lietuvos restoranų dešimtuką, bet ir tapo pirmuoju restoranu istorijoje, išleidusiu knygą. Negana to, kiekvienas norintis galėjo fiziškai užeiti į šios knygos puslapius, kurie buvo demonstruojami parodoje, surengtoje modernaus meno galerijoje „The Rooster Gallery“. Nesitikėkite, kad ši knyga išmokys jus gaminti. Ne, tai ne receptų knyga, o inspiruojanti devynių tomų pasaka apie Lietuvos gamtą, daržą, miškus, laukus ir pievas, iš kurių skoniai keliauja į mūsų lėkštes. Pasaką rekomenduojame skaityti prieš miegą arba prieš valgį.

(Šarūnės Zurbos nuotr.)


Naujo žurnalo „370“ numerio jau kitą savaitę ieškokite kavinėse, baruose, universitetuose, įvairiose kultūrinėse erdvėse. Visos platinimo vietos čia.

Gairės: daiktai, namai, ruduo, 370
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS