Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais | kl.lt

KAIP NUOMOJAMĄ BŪSTĄ PAVERSTI JAUKIAIS NAMAIS

Kaip sukurti savų namų pojūtį, atsikratyti laikinumo įspūdžio – klausimas, kuris iškyla kone kiekvienam, įsikrausčiusiam į nuomai skirtą butą, kotedžą ar loftą. Dizaineriai tikina, kad interjerui įmanoma suteikti išskirtinumo sumaniai parinktomis detalėmis.

Pradėkite nuo apšvietimo

Dažniausiai nuomojamuose būstuose šviesos sprendimams skiriama nepakankamai dėmesio, nors būtent tai labai svarbu kuriant namų atmosferą. Tikėtis, kad juose rasime originalaus dizaino šviestuvą, neverta. Greičiausiai kambariuose ties lubų viduriu kabės ekonominės klasės lempos, pasiseks, jei joms kompaniją palaikys koks gerokai pagyvenęs stalinis šviestuvas.

Pirmiausia galima įsigyti pastatomą toršerą su įdomesniu gaubtu, kuris lies jaukią šviesą svetainės zonoje ar miegamajame, o gal tamsiame koridoriaus kampe. Virš valgomojo stalo nuleiskite kabamąjį šviestuvą ar kelis skirtingus, tačiau derančius tarpusavyje. Jei toje vietoje neprivesti elektros laidai, pakabinkite juos ant ilgesnio laido, kad pasiektų prijungimo tašką.

Jeigu patalpose įrengtas sieninis apšvietimas, tačiau šviestuvėlių dizainas nepatinka, nusipirkite stilingus. Tačiau rinkitės ne įmontuojamus, o tvirtinamus prie sienos. Jie tiks ir pravers prie lovos miegamajame, prie veidrodžio vonioje, ties darbastaliu virtuvėje. Kai prireiks, juos galėsite nusikabinti ir išsigabenti į kitą būstą. Pasirūpinkite papildomu indaujos ar knygų lentynų apšvietimu. Brangiai nekainuos, o atrodys įspūdingai.

Investicija į baldą

Būsto charakterį nesunku pakeisti įsigijus keletą naujų baldų.  Pavyzdžiui, prie naujojo šviestuvo derančias kėdes. Jei pakanka vietos, galima pastatyti originalaus dizaino krėslą. Stilinga, ryškiaspalvė sofa, kurią galėsite pritaikyti persikraustę ir į kitą butą ar namą, taip pat padės sukurti norimą nuotaiką.

Išskirtinumo suteiks ir senovinė spinta, indauja, komoda ar stalas. Taip pat galima komponuoti kelis skirtingo dydžio, aukščio ar dizaino kavos staliukus. Pravers ir atviros lentynos, kuriose tilps ir biblioteka, ir mielos smulkmenos.

Vaikų kambariuose dažnai galima pamatyti visur besimėtančius žaislus. Tačiau juos galima surūšiuoti ir sudėti į medžiaginius spalvotus krepšius ilgomis rankenomis. Jei jie pasiūti iš standesnio audinio, galima pastatyti prie sienos, lovos arba pritvirtinti specialias kabyklėles prie sienos ir sukabinti. Tai nebrangi, nuotaikinga interjero detalė.

Paprasti sprendimai

Pasiteiraukite būsto savininkų, ar jie sutinka, kad perdažytumėte sienas. Daugelis tam neprieštarauja, ypač jeigu jūs siūlote neutralias spalvas – baltą, smėlinę, kreminę, kitus pastelinius atspalvius.

Dažnas nuomojamo buto ar namo trūkumas – nekokybiškos, neestetiškos grindys. Jas paprasčiausia paslėpti po kilimais, takeliais. Kai plotas didelis, neužpildytas baldais, jie padės erdvę suskirstyti į funkcines zonas. Juos galima ir sluoksniuoti. Tarkime, patiesti beveik visas grindis dengiantį neutralios spalvos ir tekstūros kilimą, o ant viršaus kloti keletą skirtingų dydžių, formų ir raštų vilnonių, lininių ar kailinių kilimėlių.

Senamadiški, apšiurę baldai sušvytės naujomis spalvomis, pakeitus vien rankenėles. Jos gali būti iš vario, odos, stiklo, virvės ir daugybės kitų medžiagų, žavinčių netikėtumo efektu. Pakeiskite ir vidinių durų, skiriančių kambarius rankenas.

Gėlės visur ir visada

Gyvos gėlės – labai paprastas būdas sukurti jaukią atmosferą. Atsikratykite stereotipų ir vazonus su augalais statykite ne tik ant palangių, konsolių, specialių staliukų. Geriau jau įsigyti vieną didelį, įspūdingą, galbūt net egzotišką plačialapį augalą ar kelis, pavyzdžiui, palmę, bananmedį, figmedį ir rasti jiems tinkamą vietą prie tuščios sienos, greta knygų lentynos, krėslo, sofos.

Iš mažesnių vazoninių augalų galima kurti įspūdingas kompozicijas ant valgomojo stalo, komodos, lentynų. Jei augalai masyvūs, vazonus dizaineriai pataria rinktis lakoniško, paprasto stiliaus, prioritetą suteikiant formai ar spalvai. Venkite išraiškingų ornamentų, nes jie konkuruos su pačiu augalu. Nebent tai būtų skulptūriškas kaktusas.

Medžių ir krūmų šakos taip pat labai madingos: tiek žalios, žydinčios, tiek džiovintos. Ši mada atkeliavo iš Skandinavijos, kur tokiu būdu siekiama pajusti artumą su gamta. Vėl rinktis teks jums – ar į vieną milžinišką vazą pamerkti šakų glėbį, ar ant stalo, komodos išrikiuoti daug mažų vazelių su viena šakele kiekvienoje.

Minkštas jukinys

Jaukumas neįsivaizduojamas be namų tekstilės. Miegamojo lovą dekoruoti paprasčiausia – reikės tik stilingos lovatiesės, pagalvėlių. Jei šio kambario interjeras lakoniškas ir minimalistinis, galima ir truputį chaoso įnešti, kad lova atrodytų nerūpestingai sujaukta.

Interjero nuotaiką pakeisti padės ir naujos užuolaidos. Rinkitės pailgintas, gulančias ant žemės, bus lengviau pritaikyti kitame būste. Jei erdvė santūri, drąsiai eksperimentuokite su ornamentais, ryškiais piešiniais. Pakeitus gyvenamąją vietą, iš užuolaidų audinio galima pasiūti pagalvėles ar apklotą, tad didelio nuostolio nepatirsite.

Investuokite į kelis didelio formato tapybos, grafikos ar meninės fotografijos darbus, kurie galės keliauti su jumis iš vienų namų į kitus. Pastatykite ant žemės atėmę į sieną, kad atrodytų lyg atsitiktinai ten atsidūrę. Toks jų eksponavimo būdas padės sukurti atsipalaidavimo atmosferą, suteiks lengvumo. Miegamajame, vonioje ar koridoriuje į sieną galima atremti didelį veidrodį dekoratyviais, puošniais rėmais.

GALERIJA

  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
  • Kaip nuomojamą būstą paversti jaukiais namais
Interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kul

Opa!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS