Pavasaris neskuba? Ne bėda, žalumos oazę nesunkiai susikursite savo rankomis | kl.lt

PAVASARIS NESKUBA? NE BĖDA, ŽALUMOS OAZĘ NESUNKIAI SUSIKURSITE SAVO RANKOMIS

  • 0

Kai kalendoriuje jau seniai pavasaris, bet žiema niekaip nenori pasitraukti iš kiemo, belieka atitinkamą atmosferą namuose kurti pačioms. Stilistė, tinklaraščio apie stilių ir madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė pasidalijo patarimais, kaip įnešti daugiau gyvybės ir spalvų į savo aplinką ir kasdienybę.

„Nors už lango vis dar šalta beveik kaip žiemą, kalendorinis pavasaris daro savo. Kyla noras atnaujinti ne tik garderobą, bet ir papuošti namus, kažką pakeisti. O ir Velykos su savo atgimimo simbolika jau čia pat. Bet remonto kiekvienu tokiu atveju juk nedarysi, todėl belieka pasikliauti smulkiomis interjero detalėmis ir augalais bei jų kompozicijomis“, - pasakojo K. Danilevičė.

Tokiais atvejais gerą ir greitą efektą duoda keičiamos dekoratyvinės pagalvėles, naujos žvakės, žvakidės, vazos ir kiti mieli niekučiai. Pavasarį norisi daugiau šviežumo, gyvybės, žalios spalvos, todėl čia puikiai tiks ne tik gėlės, bet ir įvairūs kiti kambariniai augalai. Atrodo, kad kartu su jais namuose padvelkia ir gaiviu pavasarišku oru.

Stilistė pripažino, kad jau senokai žavisi skandinavišku interjeru, kuris išsiskiria savo minimalizmu, patraukia lakoniškomis linijomis, bei medžiagiškumu. O tokiam interjerui papuošti ypač tinka sukulentiniai augalai ir kaktusai, kurie parankūs ir tuo, kad nereikalauja daug priežiūros.

„Daug kur skaičiau, kad šiais metais vis dar labai madingi lapiniai augalai, palmės, bei nedidelių augalų įvairios kompozicijos. Dar vienas labai įdomus dalykas – Lietuvoje jau pasirodė iš daniškų augalų ir pagal tos šalies tradicijas sukurtos gėlių ar augalų kompozicijos, dalis kurių yra tiesiog gyvų augalų kompozicijos paveikslo rėmuose su veidrodžiais. Atrodo išties įspūdingai, naujai ir stilingai. Pakanka vieną tokį pasikabinti ant sienos ir visa patalpa jau bus kitokia – gražiai sukomponuota žaluma suteikia gyvumo, natūralumo, jaukumo ir netgi optimizmo“, - sakė stilistė K. Danilevičė.

Lietuvoje tokie gyvų augalų paveikslai ir kitokios jau paruoštos kambarinių augalų kompozicijos dar yra labai naujas dalykas. Tačiau matant kaip žmonės reaguoja į šias naujienas, neabejotina, kad tai greitai taps labai populiaru, sako tokia produkcija prekiaujančios parduotuvės „Kitokios gėlės“ vadovas Gediminas Visockis.

„Daugelis naujų klientų užsukę pas mus įsitikina, kad tai, ką mes parduodame, tikrai yra kitokios gėlės. Ypač visus žavi „gyvieji paveikslai“, sukomponuoti tikruose mediniuose rėmuose. Augalų šaknys stilingai pridengtos gražiais akmenukais. Kai kuriuose kompozicijose įspūdį sustiprina ir rėmuose įstatytas veidrodis, kuriame jos vaizdas dar kartą atsispindi.

Noriu pabrėžti, kad tai nėra laikinos kompozicijos, tai tikri kambariniai augalai, kurie, nors ir nėra reiklūs, bet reikalinga minimali priežiūra: palaistyti, pakirpti pataisyti po truputį augančią kompoziciją. Turime ir daugiau įdomių dalykų: magnetų pagalba ore sklendžiančių vazonų, mini vazonėlių su augalais, kurie prie metalinio paviršiaus, pavyzdžiui, šaldytuvo, tvirtinami magnetuku. Taip pat parduodame ir gėles, tačiau jos irgi išskirtinės. Pavyzdžiui, vadinamosios auksinės žuvelės, kurios taip vadinamos dėl žiedų išskirtinės formos ir dažniausiai oranžinės spalvos. Visi augalai pas mus atkeliauja iš Danijos, kuri šioje srityje garsėja itin aukšta kokybe“, -pasakojo Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įsikūrusios parduotuvės vadovas.

GALERIJA

  • Pavasaris neskuba? Ne bėda, žalumos oazę nesunkiai susikursite savo rankomis
  • Pavasaris neskuba? Ne bėda, žalumos oazę nesunkiai susikursite savo rankomis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS