Tvarką namuose sukurti ir palaikyti padės keli patarimai | kl.lt

TVARKĄ NAMUOSE SUKURTI IR PALAIKYTI PADĖS KELI PATARIMAI

  • 0

Pavasaris – atsinaujinimo metas. Tačiau prieš atsinaujinant, pirmiau derėtų susitvarkyti ir įvertinti jau turimą turtą – savo garderobą.

Šilti žieminiai drabužiai turėtų būti išskalbti, išvalyti ir keliauti į spintą, o pavasariui ir vasarai skirta apranga turėtų vėl išvysti dienos šviesą. Kad permainos spintose ir spintelėse įvyktų sklandžiai, verta pasinaudoti keliais ekspertės patarimais.

Kelios patogios dėžės

Savo pasirinkimo laisvę geriausiai išnaudoja žmonės, išsiugdę įprotį kasmet po sezono įvertinti, kurių drabužių daugiau nedėvės, o kuriuos verta išvalyti, išplauti ir tvarkingai sudėti į spintą. „Manau, kad tiek suaugusiems, tiek vaikams galioja ta pati taisyklė: nenaudojami daiktai turi būti sudėti į dėžes ir padėti taip, kad netrukdytų. Svarbiausia, iš anksto nuspręsti, kur sudėsite dėžes, kiek vietos joms skirsite ir ką jose saugosite“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė ir priduria, kad vertėtų rinktis lengvas, patvarias, pagamintas iš kokybiškų medžiagų dėžes.

Gamintojų nuotr.

V. Drulienė pastebi, kad dėžes ypač vertina žmonės, kuriems tenka keisti gyvenamąją vietą, kraustytis. Lietuviško prekybos tinklo siūlomos dėžės gali būti įvairių dydžių – net ir labai talpios. Transportuojant plastikinės dėžės nesuplyšta, turi rankenas, todėl patogu pakelti ir nešti – daiktai tikrai neiškris pro dugną, rašoma pranešime spaudai.

Be to, V. Drulienė priduria, jog plastikinių dėžių asortimente yra įvairių dydžių – nuo 3  iki 35 litrų talpos, atitinkamai svyruoja ir jų kainos – nuo 1,29 euro iki 23,99 euro.

Pasirūpinkite maloniu kvapu

„Į dėžę sukrauti drabužiai ar patalynė maloniai kvepės, jeigu į vidų įdėsite kvepiančio muilo gabaliuką ar specialią levandų kvapo priemonę. Panašų poveikį turės ir į mažą medžiaginį maišelį įberta sauja aromatinių kavos pupelių arba vaistažolių arbatos. Tokius maišelius galite dėti tiek į dėžę su drabužiais, tiek – į stalčių arba rūbų lentyną, taip pat – užkabinti ant pakabos kartu su drabužiu“, – pataria V. Drulienė.

Kai kurie žmonės į dėžes ir stalčius su drabužiais įdeda tuščius mėgstamų kvepalų buteliukus.

Surūšiuokite drabužius

Drabužius ir aksesuarus laikyti permatomose plastmasinėse dėžėse yra labai patogu, nes neatidarant dėžės galima matyti, kas yra viduje. Tokiose dėžėse galima saugoti ir batus, ir drabužius. Pirštinės, kepurės, šalikai po žiemos sezono puikiai sutelpa vienoje iš dėžių, o savininkas visada žino, kurią dėžę reikės išsitraukti vėl atšalus orui. Kad būtų dar paprasčiau, dėžes galima išoriškai pažymėti užrašais, etiketėmis.

Dėžėse rūbai nedulkės, išliks tvarkingi ir švarūs iki rudens ir žiemos. Taip pat galima saugoti patalynę, vaikų žaislus ar šventinius papuošimus.

Tvarką virtuvėje užtikrins birių produktų indeliai

Paprastas sprendimas – kelios dėžės, dėžutės ar indeliai užtikrins tvarką ir virtuvėje. Iš maišelių į stilingus indelius perpilti miltai, krakmolas, įvairios kruopos virtuvės spintelėse atrodys kur kas geriau ir net puoš lentynas. Indelius galima apklijuoti etiketėmis, išmarginti dažais ar aprišti kaspinėliais. Be to, kiekviena šeimininkė žino: indelius patogiau paimti – mažiau rizikos, kad kruopos ar prieskonių žolelės pažirs aplink.

Indelius galima apklijuoti etiketėmis, išmarginti dažais ar aprišti kaspinėliais.

„Jeigu bijote naudoti stiklinius birių produktų indus, naudokite plastikinius. Šie taip pat dailiai atrodys, tačiau tikimybė jiems sudužti daug mažesnė. Įvairių indų, tinkamų birių produktų sandėliavimui, galima rasti nuo 0,49 euro“, – teigia V. Drulienė.

Tvarkos taisyklės – visiems ir visur

Turint galimybę dėžes rinktis iš plačios įvairovės, vienodas tvarkos taisykles nesunku įgyvendinti visuose namuose – ir vaiko kambaryje, ir tėvų miegamajame, ir sandėliuke. Taip visi šeimos nariai sutartinai galės puoselėti tvarką ir laikytis bendrų principų – kiekvienam bus paprasta rasti norimą daiktą ir nekils painiavos.

Kai namai visiškai sutvarkyti, paprasta įvertinti, kurie daiktai buvo pamiršti ir tapo atradimu, o ko vertėtų pasidairyti parduotuvėje – naujo sijono, kelnių ar sportinių marškinėlių. O galbūt trūksta dar vienos dėžės, kuri apsaugotų namus nuo netvarkos nykštuko apsilankymo? Juk tos pačios tvarkymosi taisyklės galioja ir mažiems, ir dideliems namų gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS