„Auksinis liūtas“ už viso gyvenimo nuopelnus atiteks kanadiečių režisieriui | kl.lt

„AUKSINIS LIŪTAS“ UŽ VISO GYVENIMO NUOPELNUS ATITEKS KANADIEČIŲ REŽISIERIUI

  • 0

Kanadiečių režisierius Davidas Cronenbergas (Deividas Kronenbergas) Venecijos kino festivalyje bus apdovanotas „Auksiniu liūtu“ už viso gyvenimo nuopelnus, ketvirtadienį paskelbė festivalio taryba, įvertindama šio fantastikos ir siaubo meistro kūrybą.

„Nors iš pradžių D. Cronenbergas buvo nustumtas į siaubo žanro paraštes, jau nuo pirmųjų (taisykles) griaunančių savo skandalingų darbų režisierius parodė norintis žiūrovui suteikti gerokai daugiau. Vieną po kito jis kuria filmus, kurių struktūra yra labai originali ir asmeniška“, – sakoma festivalio direktoriaus Alberto Barbera (Alberto Barberos) pareiškime.

75 metų D. Cronenbergo filmų sąraše yra nemažai išskirtinių, kvapą gniaužiančių juostų, tokių kaip „Skeneriai“ (Scanners), „Tylos zona“ (Dead Zone), „Musė“ (The Fly), „Avarija“ (Crash) ir „Smurto istorija“ (A History of Violence).

„Jo pasaulyje, kuriame vyrauja nenutraukiamas kūno, sekso ir mirties ryšys, gyvena groteskiški išsigimėliai ir vyksta bauginančios sueitys, tvyro siaubas, kurį sukelia mokslo ir technologijų sukeltų mutacijų baimė, ligų ir fizinio kūno irimo (baimė) ir neišspręsto dvasios ir kūno konflikto (baimė)“, – rašoma pareiškime.

Tuo metu D. Cronenbergas pareiškė, kad jį nudžiugino žinia apie būsimą apdovanojimą.

„Būsiu beveik nepakenčiamai sujaudintas, gavęs savo „Auksinį liūtą“, – paskelbė režisierius. – Man visada patiko Venecijos „Auksinis liūtas“. Liūtas, kurį neša auksiniai sparnai, yra meno esmė, ar ne? Kino esmė.“

75-asis Venecijos kino festivalis šiemet vyks nuo rugpjūčio 29 dienos iki rugsėjo 8 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS