Automobilio, prispaudusio A. Jelčiną, modelis buvo atšauktas dėl pavaros problemų | kl.lt

AUTOMOBILIO, PRISPAUDUSIO A. JELČINĄ, MODELIS BUVO ATŠAUKTAS DĖL PAVAROS PROBLEMŲ

  • 0

Automobilis, kuris prispaudė ir mirtinai sužalojo „Žvaigždžių kelio“ (Star Trek) aktorių Antoną Jelčiną, buvo atšaukiamas dėl nuogąstavimų, kad to modelio mašinos gali pradėti netikėtai riedėti. Tai paaiškėjo pirmadienį.

Draugai anksti sekmadienį rado Rusijoje gimusį aktorių prispaustą jo automobilio „Jeep Grand Cherokee“ prie plytų stulpo, kuriame įrengta pašto dėžutė, ir apsauginės tvoros.

Tyrėjai sakė, kad vos 27 metų aktorius buvo ką tik išlipęs iš automobilio, kai šis ėmė riedėti jo link, atgal stačiu įvažiavimu į jo namų kiemą Kalifornijoje.

JAV Nacionalinė kelių eismo saugumo administracija (NHTSA) vasario mėnesį paskelbė, kad tokių 2015 metų modelių padidinto pravažumo automobiliai, kokį turėjo A.Jelčinas, gali ir toliau judėti vairuotojui įjungus stovėjimo pavarą, ir susiejo šią problemą su daugiau kaip 100 avarijų.

Gamintojo „Fiat Chrysler“ JAV padalinys („FCA US“) balandžio mėnesį dėl to paskelbė atšaukiantis šimtus tūkstančių „Jeep Grand Cherokee“ ir kitų modelių automobilių.

Tačiau „FCA US“ nurodė, kad nerado ilgalaikio sprendimo, ir patarė savininkams pirmiausia pakartotinai tikrinti, ar jų automobilis tikrai yra su įjungta stovėjimo pavara, kai to siekiama.

„Vairuotojus, manančius, kad jų automobilio pavara yra padėtyje PARK, automobilis gali kliudyti ir sužeisti, jeigu jie bandys išlipti lauk ..., dirbant varikliui ir esant neįjungtam stovėjimo stabdžiui“, – nurodė NHTSA.

Su šia problema mirties atvejai nebuvo siejami, bet buvo sužeidimų, tarp jų – kaulų lūžių ir kitokių sužeidimų, dėl kurių reikėjo gydymo ligoninėje.

„Dar per anksti spėlioti šios tragedijos priežastis“, – sakoma FCA pareiškime, kuriame priduriama, kad kompanija atlieka tyrimą.

Nuo 2008 iki 2011 metų dėl savaime nuriedėjusių automobilių žuvo 370 žmonių – vidutiniškai po 93 per metus, nurodo NHTSA. Dar po maždaug 2 tūkst. žmonių per metus tuo pačiu laikotarpiu buvo sužeisti.

Rusijoje gimęs A.Jelčinas į Jungtines Valstijas atvyko būdamas pusės metų kartu su tėvais Viktoru Jelčinu ir Irina Korina, kurie buvo tuometinio Leningrado valstybinio baleto ant ledo žvaigždės.

Kine jis debiutavo būdamas devynerių metų, nepriklausomoje juostoje „A Man Is Mostly Water“, vėliau vaidino virtinėje televizijos dramų ir filmų, o proveržiu jo karjeroje tapo vaidmuo 2006 metų trileryje „Alfa gauja“ (Alpha Dog).

Aktorius įkūnijo Pavelą Čechovą režisieriaus J. J. Abramso (Dž.Dž.Abramso) atgaivintos kosminių nuotykių sagos „Žvaigždžių kelias“ pirmajame filme, kuris pasirodė 2009 metais, ir dviejuose vėlesniuose šios juostos tęsiniuose: „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ (Star Trek Into Darkness) bei „Star Trek Beyond“, kuris didžiuosiuose ekranuose pasirodys ateinantį mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS