„Baltijos baleto teatras“: E. Vėlyvio šou šokti sudėtingiau nei „Gulbių ežerą“ | kl.lt

„BALTIJOS BALETO TEATRAS“: E. VĖLYVIO ŠOU ŠOKTI SUDĖTINGIAU NEI „GULBIŲ EŽERĄ“

  • 2

25 šokėjai, baleto ir parkūro meistrai, kaskadininkai, ištisos dienos repeticijų ir jau trys pasirodymai scenoje – tokia nematoma „Zero Live Show“ pusė, kurią kūrė „Baltijos baleto teatro“ šokėjai. 

Iš keturių pasirodymų likus vos vienam, šokėjai pagal sudėtingumą „Zero Live Show“ juokais lygina su „Gulbių ežeru“ ar „Kitu pasauliu“ pagal „Depeche Mode“.

„Nors dar liko vienas pasirodymas Kaune, tačiau jau dabar galime įvertinti, kad darbine prasme „Zero Live Show“ buvo be galo įdomus projektas, atimantis daug jėgų ir energijos. Apkrovimas buvo didžiulis tiek emociškai, tiek fiziškai. Sudėtingiausia dalis – susiderinti su visais projekto dalyviais, kadangi vienu metu scenoje vyko ne tik šokis, bet ir aktoriniai, dainininkų ir kaskadininkų pasirodymai – tai buvo didžiulis iššūkis visai komandai“, –sakė „Baltijos baleto teatro” vadovė Marija Simona Šimulynaitė.

Pasak jos, pati projekto tematika buvo labai ekstravagantiška, šokiruojanti, skandalinga, ir net kartais sunkiai priimtina tiek jai, tiek kolegoms.

„Tačiau drastiškomis priemonėmis buvo pateikiama aktuali, svarbi ir teisinga Lietuvos 30-ties metų laisvės „atvirutė“, o mes buvome jos dalis – žmonės, šokantys pionierius, pankus, piketuotojus, politikus, daktarus, vienuolius, budulius. Šokėjams pavargus, juos motyvuodavau primindama, kad mes kuriame pačią didžiausią piketo akciją Lietuvoje, kad mes kovojame už geresnį rytojų, kad mes susitapatiname su tais žmonėmis, kurie bijo, bet viduje nori pasakyti tai, ką mes rodome scenoje“, – teigė M. S. Šimulynaitė.

Šokėjų darbą scenoje įvertino ir prodiuseris bei dainininkas Stanislovas Stavickis – Stano: „Choreografija buvo labai įspūdinga, ir jos buvo tiek daug, visur. Visada sužavi ir stebina profesionalūs šokėjų pasirodymai, kurių trūksta Lietuvoje. Čia, „Zero Live Show“, tai buvo stipru. Nesuvokiama, kaip galima suvaldyti tokį šokėjų būrį, o pasirodo – įmanoma“.

Į šou kokybę dėmesį atkreipė ir profesionali šokėja Kristina Tarasevičiūtė.

„Šis šou – išsiilgtas kokybės ženklu pažymėtas pramoginis renginys. Įdėtas visų nuoširdus darbas – akivaizdus. Jokio taupymo! Labai džiugu scenoje buvo matyti tik profesionalus: įvertintus aktorius, legendinius dainininkus, labai stiprias pole dance atstoves, parkūro triukų atlikėjus ir profesionalių šokėjų komandą, kurie ne tik atliko sudėtingas choreografines M. S. Šimulynaitės idėjas, bet ir realiai mėgavosi kiekviena scena.  Šiame projekte, šokio srityje, atliktas didžiulis darbas ir tai ryškiai matėsi pasirodymo metu“, – sakė K. Tarasevičiūtė.

Paskutinis „Zero Live Show“ pasirodymas spalio 31 d. vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

GALERIJA

  • „Baltijos baleto teatras“: E. Vėlyvio šou šokti sudėtingiau nei „Gulbių ežerą“
  • „Baltijos baleto teatras“: E. Vėlyvio šou šokti sudėtingiau nei „Gulbių ežerą“
  • „Baltijos baleto teatras“: E. Vėlyvio šou šokti sudėtingiau nei „Gulbių ežerą“
  • „Baltijos baleto teatras“: E. Vėlyvio šou šokti sudėtingiau nei „Gulbių ežerą“
T. Povilionio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

TAI IŠGAMOS , O NE TEATRO ARTISTAI , AR ALE REŽISIERIUS , DABAR ŠLYKŠTU Į JUOS ŽIŪRĖTI .ATSIDUODA Š Ū D U .

krisk negyvas

Parkūras tapo baletu?Tai Zobovo meškučių cirko artistės-primabalerinos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS