Bendras Uno ir Č. Gabalio albumas: metas pasitikrinti save dar kartą | kl.lt

BENDRAS UNO IR Č. GABALIO ALBUMAS: METAS PASITIKRINTI SAVE DAR KARTĄ

  • 0

Grupės „Pelenai“ lyderį Česlovą Gabalį ir atlikėją Vytautą Raudonių, muzikos pasaulyje labiau žinomą Uno vardu, kūryba suvedė jau ne pirmą kartą: kartu jie dalyvavo projekte „Pink Floyd Tribute“, o 2015 – aisiais duetas įrašė dainą „Laisvas esu“.

Daina pelnė klausytojų pripažinimą, buvo viena grojamiausių radijo stotyse.

Asmeninė ir profesinė draugystė tęsiasi – po Naujųjų dienos šviesą išvys naujas bendras 13 dainų albumas „Viską gali pakeisti“.

Būsimo albumo proga – pokalbis su Uno.

– Į lietuviškos muzikos padangę iššovei dar 2012-aisais su daina „Prisiminsim“.  Klausant pirmųjų Uno dainų, apima jausmas, kad iššovei lyg spalvotas konfeti auksinio jaunimo vakarėlyje. Dabar tu vėl scenoje, bet labai pasikeitęs: toks jausmas, kad staigiai kirtęs per motociklo stabdžius „įčiuožei“ į sceną ir ši pakvipo jau ne karamele ir šampano burbulais, o tikra oda, stipriais vyriškais kvepalais, įkaitusiomis gitarų stygomis ir kitais vyriškais dalykais. Subrendai pokyčiams?

– Atrodo, kad taip. Brandina ne tik metai, bet ir asmeninio gyvenimo pokyčiai, sutikti žmonės. Dainuoju nuo mažens, pradėjęs muzikinę karjerą kaip Uno, supratau, kad reikia toliau tobulinti vokalo įgūdžius, tad nuėjau pas Česlovą. Jis tapo mano mokytoju, o netrukus ir draugu. Česlovas man atvėrė akis, pastatė į vietą kaip atlikėją.  Iki jo savęs ieškojau kituose, dariau tai, kas populiaru, kas kitus „veža“. O jis pasakė: „Atsigręžk į save, būk, kas tu nori būti, o ne toks, kokio nori kiti. Daryk tai, kas tave „veža“, transliuok žmonėms tai, kas tau pačiam svarbu“.

– Ir tada Uno pritilo, užsiėmė savianalize?

– Nėra taip, kad tuos metus nieko neveikiau. Koncertavau ir tebekoncertuoju su grupe „Dvyniai“, ją kartu su broliu įkūrėme labai seniai. Tačiau „Dvynių“ repertuaras taip pat labiau orientuotas į tai, kas patinka kitiems, tai nėra mano muzika. Visa tai tik dar labiau motyvavo ieškoti savęs: o kas aš esu, koks skambesys, koks įvaizdis yra mano? Ankstyvoje jaunystėje, kai buvau visai žalias, todėl labai drąsus, „varydavau“ roką ir jis mane vežė. Su amžiumi, matyt, atsiranda vis daugiau drąsos ir vėl daryti tai, kas tau pačiam patinka. Atėjo metas pasitikrinti save dar kartą. Pažiūrėti, ar muzika, kuri patinka man, gali patikti ir kitiems. Taigi tuos metus kūriau, ieškojau skambesio, su kuriuo galėčiau eiti į priekį. Dabar mes grojame šviesų pozityvų roką.

– Kodėl duetas, kodėl Uno – ne vienas?

– Taip įvyko savaime, tarsi visai netyčia. Vis parodydavau Česlovui, ką esu sukūręs, jam patiko, o kas nepatiko – patardavo, pataisydavo, vis prikišdavo ranką tai prie tekstų, tai prie melodijos... Mačiau, kad jam įdomu, kad būtų visai smagu kartu tai daryti. Tai ir padarėme. Šiame albume esame lygiaverčiai kūrybiniai partneriai.

Albumo „Viską gali pakeisti“ pristatymo koncertuose duetui akomponuos geriausi Lietuvos roko muzikantai.  2019 vasario 28 d. duetas koncertuos klube „Tamsta (Vilnius), kovo 1 d. – renginių centre „Oazė“ (Kaunas). 

GALERIJA

  • Uno
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS