Blogos žinios „Sostų karų“ kūrėjams: nutekinta ketvirtoji šio sezono serija | kl.lt

BLOGOS ŽINIOS „SOSTŲ KARŲ“ KŪRĖJAMS: NUTEKINTA KETVIRTOJI ŠIO SEZONO SERIJA

  • 0

Ši savaitė Amerikiečių kabelinei televizijai HBO yra tikrai siaubinga. Pradžioje buvo skelbta, apie kibernetinę ataką, kurios metu iš serverių buvo pavogta 1.5 terabaito duomenų, o per savaitgalį kita grupuotė įvykdė ir didžiausią nuodėmę – pasidalino ketvirtąja septintojo sezono „Sostų karų“ serija, kuri pasaulį turėjo išvysti tik šį vakarą.

Išsyk informuojame, kad šioje naujienoje neišduosime jokių faktų apie įvykius ketvirtoje serijoje.

Daugumai gerbėjų verdant norui šią seriją pasižiūrėti anksčiau, portalai „Polygon“ ir „The Verge“ šiukštu ragina to nedaryti. Abi informacinės erdvės teigia patys neištvėrę ir pasidavę pagundai, tačiau netrukus turėjo nusivilti. Teigiama, kad visos serijos metu matomi vandens ženklai su užrašu „For Internal Viewing Only“ bei prasta kokybė trukdė įsijausti į seriją, kurios didybė alsavo jau nuo pat pirmųjų jos minučių.

Pasak portalo „Polygon“, ši serija yra viena tų, apie kurią žmonės tikrai kalbės dar kurį laiką ir ji turi būti pamatyta žiūrint tokia kokybe, kurios siekė patys kūrėjai D. B. Weissas ir Davidas Benioffas. Kaip buvo teigta, tose serijose, kuriose dominuoja dialogai, kokybės nebuvimas didesnės esmės nedaro, tačiau ši yra būtent iš tų, kurių verta palaukti.

Kartu ir primename žinutę, kuria praėjusią savaitę pasidalino kibernetinę ataką įvykdę hakeriai: „Labas, žmonija. Didžiausias kibernetinės erdvės nutekėjimas vyksta. Koks jo pavadinimas? Ogi tai – HBO ir „Sostų karai“! Jums pasisekė būti pirmuoju liudytoju, kuris visą tai gali atsisiųsti. Mėgaukitės ir platinkite mūsų žodžius. Su kiekvienu gerai platinančiu mes susisieksime. HBO griūna.”

Paprašė išpirkos

Kompiuteriniai įsilaužėliai, besinaudojantys slapyvardžiu "Mr. Smith", pirmadienį paskelbė naują virtinę duomenų ir pareikalavo, kad bendrovė jiems sumokėtų kelių milijonų dolerių išpirką už pasižadėjimą neviešinti kitos nusikaltėlių turimos medžiagos.

Tarp paviešintos medžiagos yra ne tik populiaraus serialo "Sostų karai" (Game of Thrones) penkių dalių, tarp jų vienos dar nerodytos, scenarijai, bet ir elektroniniai laiškai iš HBO programų viceprezidentės Leslie Cohen (Lesli Koen) paskyros, apimantys mėnesio laikotarpį. Taip pat nutekinta vidinio susirašinėjimo dokumentų, tarp jų ataskaita apie televizijai pateiktus teisinius ieškinius ir darbo pasiūlymų laiškai aukšto rango vadybininkams.

HBO anksčiau pripažino nukentėjusi nuo "firmos informacijos" vagystės ir nurodė tirianti šį nusikaltimą bei bendradarbiaujanti su policija ir kibernetinio saugumo ekspertais. Televizija pirmadienį nurodė nemananti, kad visa jos elektroninio pašto sistema tapo pažeidžiama.

Numanoma programišių grupė konfidencialių HBO duomenų paskelbė jau antrąkart. Kol kas šių nutekinimų pasekmės buvo daug mažesnės negu chaosas, kilęs 2014 metais po bendrovės "Sony" duomenų vagystės. Per tą ataką nusikaltėliams pavyko perimti tūkstančius kompromituojančių elektroninių laiškų; jie paskelbė informacijos apie beveik 50 tūkst. buvusių ir esamų "Sony" darbuotojų , įskaitant jų atlyginimų dydžius ir socialinio draudimo numerius.

Asmenys, prisiimantys atsakomybę už įsilaužimą į HBO sistemas, teigia turintys daugiau medžiagos, įskaitant scenarijus, dar nerodytų serialų dalių ir filmų, taip pat bendrovę kompromituojančios informacijos.

Vaizdo įraše, adresuotame HBO generaliniam direktoriui Richardui Plepleriui (Ričardui Plepleriui), "Mr. Smith" juodu tekstu baltame fone grasina paskelbti daugiau medžiagos, jeigu televizija nesumokės išpirkos. Kad pavogta informacija nebūtų paviešinta, numanomi kompiuteriniai įsilaužėliai reikalauja "mūsų 6 mėnesių atlyginimo bitkoinais" ir nurodė, kad ši suma atitinka mažiausiai 6 mln. JAV dolerių (5,09 mln. eurų).

www.buvaukine.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS