Brangiausias visų laikų Islandijos filmas – animacinė juosta šeimai „Plojus“ | kl.lt

BRANGIAUSIAS VISŲ LAIKŲ ISLANDIJOS FILMAS – ANIMACINĖ JUOSTA ŠEIMAI „PLOJUS“

  • 0

Šiais laikais šimtai milijonų skiriami Holivudo filmams jau toli gražu nebestebina žmonių. Tačiau tokia prabanga pasiekiama tik didžiosioms JAV ar Kinijos Holivudo studijoms.

Tuo tarpu vos daugiau nei 300 tūkstančių gyventojų turinti Islandija žengė didelį žingsnį ir savo ambicingiausiam animaciniam projektui „Plojus“ (angl. „Ploey –You Never Fly Alone“) skyrė daugiau nei milijardą Islandijos kronų arba kiek daugiau nei 8 milijonus eurų.

„Plojų“ sukūrė Islandijos animacijos kompanija „GunHill“ ir filmukas pasakos apie vieną jauną dirvinį sėjiką. Pagrindinis filmo herojus – jaunas paukštelis Plojus – nespėja išmokti skraidyti iki pirmosios migracijos ir, kitiems sėjikams išskridus į šituosius kraštus, lieka vienas. Nuo pat gimimo girdėjęs apie stebuklingą „Rojaus slėnį“, kuriame galima praleisti atšiaurią islandišką žiemą, Plojus didvyriškai išsiruošia į kelionę pėsčiomis.

Savo ryžtu sužavėjęs kalnuose gyvenančią karingą baltąją kurapką, Plojus susiranda ir daugiau draugų, išvengia katino nagų, tačiau didžiausią pavojų kelia baisusis Šešėlis – paukščius medžiojantis sakalas. Plojus turi pasitelkti visą savo išmonę, drąsą ir naujų bičiulių pagalbą, kad išvengtų grėsmės ir vėl susitiktų su savo šeima.

Animacinis filmas buvo kurtas kartu su Belgijos kompanija „Cyborn“, kuri finansiškai dalinai prisidėjo ir prie šio brangiausio Islandijos filmo pristatymo pasauliui. Jau dabar kino kritikai vertina šį animacinį filmą kaip nenusileidžiantį „Disney“ ir „Pixar“ animacijos šedevrams, o kartu ir pateikia lyg pavyzdį, kaip kurti animacinius filmus su gražia istorija, be smurto, žiaurumo ir skirtą visai šeimai, net ir patiems mažiausiems žiūrovams.

Lietuvių kalba „Plojus“ kino teatruose pasirodys nuo birželio 1 d., o visus filmo veikėjus įgarsino Liucija Nenartavičiūtė, Eimutis Kvoščiauskas, Ridas Žirgulis, Elzė Petrulytė, Neringa Nekrašiūtė, Vytautas Rašimas, Ugnė Žirgulė, Saulius Čiučelis, Inga Mikutavičiūtė.

GALERIJA

  • Brangiausias visų laikų Islandijos filmas – animacinė juosta šeimai „Plojus“
  • Brangiausias visų laikų Islandijos filmas – animacinė juosta šeimai „Plojus“
  • Brangiausias visų laikų Islandijos filmas – animacinė juosta šeimai „Plojus“
Filmo platintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS