D. Ulvydo meilės laiškas Klaipėdai – naujausias jo filmas | kl.lt

D. ULVYDO MEILĖS LAIŠKAS KLAIPĖDAI – NAUJAUSIAS JO FILMAS

  • 1

„Jei miestus lygintumėm su žmonėmis, Vilnių turbūt geriausiai įkūnytų nuolat skubanti, į darbus pasinėrusi, liberali ir šiek tiek neurotiška asmenybė. Kauno dvasią geriausiai atspindėtų konservatyvesnio ir nepilnavertiškumo komplekso kartais kamuojamo žmogaus įvaizdis. Tuo tarpu Klaipėda neabejotinai virstų oria, savimi pasitikinčia ir ramybę spinduliuojančia persona. Pirmiesiems dviem nuolat pešantis dėl geriausiojo titulo, Klaipėda į šias peštynes visuomet žiūrėjo su atlaidžia šypsena“, – samprotauja režisierius Donatas Ulvydas.

Sausio 25-ąją kino teatruose jis pristatys naujausią savo filmą „Ir visi jų vyrai“, kuris taps savotišku meilės laišku uostamiesčiui.

Puikiai kino mėgėjams pažįstamas režisierius atskleidžia, jog beveik dauguma jo kurtų juostų turi ne tik herojus žmones, bet ir miestus. „Tadas Blinda. Pradžia“ buvo serenada Mažeikiams, mat ten esantis Renavo dvaras tapo tikru įkvėpimo šaltiniu kūrėjams. „Emilija iš Laisvės alėjos“ – himnas Kauno laisvės kovoms. Na, o „Šventa karvė“ buvo reveransas Indijos Delio miestui. „Valentinas vienas“ – tai duoklė apsnigtam Vilniui. Dabar atėjo laikas Klaipėdai.

„Filmas „Ir visi jų vyrai“, mano nuomone, tobulai atskleidžia uostamiesčio grožį. Tai tarsi mano meilės laiškas Klaipėdai, kur pamatysime ir dar nematytų miesto panoramų, gerai pažįstamų miesto simbolių ir paslaptingų senamiesčio užkaborių, daugybę šviesų naktinio miesto vaizdų bei kvapą gniaužiančių iš oro filmuotų kadrų. Esu tikras, kad šie epizodai net ir pačius klaipėdiečius privers į savo miestą pasižiūrėti nauju žvilgsniu“, – sako D. Ulvydas. 

 

 

Iš naujo atrasti kvapą gniaužiantį mūsų uostamiesčio grožį bus galima jau nuo sausio 25 dienos, kuomet nauja D. Ulvydo juosta „Ir visi jų vyrai“ atkeliaus į kino teatrus. Filme pasakojama apie trijų moterų – stiprių asmenybių su savo požiūriu, idealais, baimėmis ir svajonėmis – ieškojimus ir atradimus, baimes ir džiaugsmus, gyvenimą ir visus jų vyrus. Romantinėje komedijoje išvysime tokias kino bei televizijos žvaigždes kaip Kristina Kazlauskaitė, Inga Jankauskaitė, Audrius Bružas, Andrius Bialobžeskis, Giedrius Savickas ir kt.

GALERIJA

  • D. Ulvydo meilės laiškas Klaipėdai – naujausias jo filmas
  • D. Ulvydo meilės laiškas Klaipėdai – naujausias jo filmas
  • D. Ulvydo meilės laiškas Klaipėdai – naujausias jo filmas
Kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paulius

Mylime mes savo Klaipėdą, tik neturime tinkamos valdžios, kuri mūsų nuostabų miestą pakylėtu iki Vilniaus ar kauno lygio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS