Dvynės „Baltos varnos“: mes – didžiausios viena kitos konkurentės | kl.lt

DVYNĖS „BALTOS VARNOS“: MES – DIDŽIAUSIOS VIENA KITOS KONKURENTĖS

  • 0

Šeimyninių duetų projekto dalyvės dvynės Teresė ir Milda Andrijauskaitės iš karto pavergė ne tik komisijos narių, bet ir LRT žiūrovų širdis. „Mums pačioms be galo netikėta, kad tokia rami daina kaip „Dalija“ sulaukė tiek daug skirtingų žanrų gerbėjų dėmesio“, – džiaugiasi „Baltos varnos“.

Merginos scenoje – ne naujokės. Jų kelią nuolat lydėjo sėkmė ne tik mokyklinio amžiaus vaikų muzikos festivaliuose, bet ir įspūdingi apdovanojimai. „Kai laimėjome Sauliaus Mykolaičio vardo premiją, net pačios nesupratome, koks tai didelis dalykas. Po apdovanojimų pasiskaitėme internete ir suvokėme – oho… Vis dėlto, didžiausiu laimėjimu laikome tai, kad žmonės nori klausyti mūsų dainas“, – pasakoja atlikėjos.

Milda ir Teresė tvirtina, kad didžiausias įkvėpimas – jų tėvai. „Tėtis – muzikantas iki smegenų šaknų. Mama – tautodalininkė, kuri net pasiuvo Mildai vestuvinę suknelę. Nuo vaikystės augome meniškoje aplinkoje, o dar mokykloje prasidėjo „Baltų varnų“ veikla. Į „Du balsai – viena širdis“ atėjome ne tik parodyti save. Mūsų tikslas – priminti, kokias nuostabias tradicijas turi mūsų tautos muzika“,  – neslepia dvynės.

Sesės tikina nenorinčios „per prievartą“ kišti folk stiliaus muzikos. Vis dėlto, jos ragina atkreipti dėmesį, kokia ši muzika yra linksma. „Mes turime tokių muzikinių niuansų, kurių nerasi net džiazo muzikoje. Tradicinė muzika gali būti tikras malonumas, o mitas apie tai, kad ji skirta tik vyresnio amžiaus žmonių kapeloms – seniai paneigtas“, – pasakoja menininkės, save vadinančios etnokultūros chuliganėmis.

Jos tvirtina niekada į šį projektą nežiūrėjusios kaip į galimybę konkuruoti su kitais šeimyniniais duetais. „Net atvirkščiai! Brolių grupė „Kūjeliai“ – puikūs mūsų draugai, su kuriais susidūrę scenoje neįtikėtinai linksmai šėlstame, su kitomis dvynių poromis be galo norime susipažinti – įdomios bendros patirtys. Bet kuriuo atveju, kad ir kur būtume – scenoje ar kasdieniame gyvenime, esame didžiausios konkurentės viena kitai. Kaip gali būti kitaip?“ – juokauja dvynės.

„Du balsai – viena širdis“ – šeštadieniais, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Vedėjai Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Martynas Levickis.

GALERIJA

  • Dvynės „Baltos varnos“: mes – didžiausios viena kitos konkurentės
  • Dvynės „Baltos varnos“: mes – didžiausios viena kitos konkurentės
  • Dvynės „Baltos varnos“: mes – didžiausios viena kitos konkurentės
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS